Londra Caz Festivali Küratörlüğündeki “London X İstanbul”a Sayılı Günler Kaldı

Zorlu PSM EFG Londra Caz Festivali’ni ağırlıyor!

Türkiye’nin kültür sanat alanındaki yenilikçi ve öncü kuruluşu Zorlu PSM, bu yıl 30’uncu yıl dönümünü kutlayan dünyaca ünlü EFG Londra Caz Festivali’ni özel bir konser serisi ile İstanbul’daki cazseverlerle buluşturuyor. Özel caz serisi

London X Istanbul” kapsamında Londra’nın çığır açan yenilikçi seslerinden Sons of Kemet, Nubya Garcia, Kokoroko, Jordan Rakei ve Binker & Moses Zorlu PSM’de sahne alacak. Londra Caz Festivali bu özel seri ile birlikte tarihindeki ilk uluslararası açılımını Türkiye’ye yapmış olacak.

Zorlu Performans Sanatları Merkezi, EFG Londra Caz Festivali’ni, festivalin 30. yıl dönümünde “London X İstanbul” isimli özel bir caz projesiyle ağırlayacak. London X İstanbul, İngiliz caz sahnesinde çığır açan sanatçıları Zorlu PSM sahnelerinde konuk ederek İngiltere’nin yükselen yeni seslerini İstanbul’a taşıyacak. Sons of Kemet, Nubya Garcia, Kokoroko, Jordan Rakei ve Binker & Moses heyecan verici performanslarıyla 14, 28 ve 29 Mayıs tarihlerinde Zorlu PSM’de sahne alacak.

Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova bu özel iş birliği ile ilgili yaptığı açıklamada, ulusal ve uluslararası kültürel iş birlikleriyle, seçkin kurum ve sanatçılarla olan ortak çalışmalarıyla, sanatseverler ve yeni sanat izleyicileri için özgür, yaratıcı, dönüştüren ve geliştiren bir sahne yaratma hedefiyle faaliyetlerini sürdürdüklerini, Londra Caz Festivali iş birliğinin de bu doğrultuda atılmış önemli bir adım olduğunu söyledi.

EFG Londra Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin, festivalin ana görevlerinden birinin İngiltere’deki yetenekleri yetiştirmek ve onları sektöre kazandırmak olduğunu, ayrıca 30. yıl dönümü kutlamaları kapsamındaki en büyük hedefleri arasında İngiltere’nin muhteşem caz sahnesine uluslararası erişimi kolaylaştırmanın yer aldığını belirtti. Opcin, bu hedefin Zorlu PSM iş birliği ile hayata geçirildiğini ve böylece EFG Londra Caz Festivali’ni uluslararası boyutlara taşıyacak yolculuğun başladığını söyledi.

EFG Londra Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi Genel Müdürü Filiz Ova‘nın sinerji yaratmayı hedeflediği özel etkinlik kapsamında, Londra çıkışlı caz müzisyenleri ve müzik grupları Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sahne alacak. 2022 baharında Türkiye’deki cazseverlerle buluşacak London X İstanbul kapsamında dünya caz sahnesinin ünlü müzisyenleri dinleyicilere keyifli ve unutulmaz anlar yaşatacak. Üç günlük konser serisi 14, 28 ve 29 Mayıs tarihlerinde Zorlu PSM’de gerçekleşecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.