Liseli gençlere Ege Üniversitesi tanıtıldı

Ege Üniversitesi(EÜ) 24. Tanıtım Günleri kapsamında ülkenin dört bir yanından gelen liseli öğrencilere “Üniversite Tanıtım Sunumu” yapıldı. Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tanıtım sunumunu EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan yaptı. Etkinliğe akademisyenler, Egeli gençler ile farklı liselerden öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Liseli gençlere seslenen EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Bugün üniversitemiz ile ilgili bilgi vermek, akademik, idari birimler ile sosyal, kültürel ve sportif olanakları tanıtmak amacıyla bir aradayız. Sizlerin sağlıklı bir kariyer planlaması yapabilmesine vesile olabilirsek ne mutlu bize. Ege Üniversitesi Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birisi. Göreve başladığımızda mutlu çalışanlar, kaliteli eğitim ve aydınlık gelecek sloganıyla yola çıktık. Ege Üniversitesi her zaman öğrenci odaklı bir üniversite olmayı hedefliyor. Türkiye’de tam akredite olan ilk üniversiteyiz. Programlarımızın yüzde yetmişi akredite oldu. Uluslararası tanınır tam akredite bir araştırma üniversiteyiz ” diye konuştu.

“Türkiye’nin en zengin spor altyapısına sahibiz”

Ege Üniversitesinin imkânlarından bahseden Prof. Dr. Ersan, “Köklü bir üniversiteye sahibiz, laboratuvar altyapımızdan, kütüphanemizin kaynak çeşitliliğine kadar birçok olanağa sahibiz. Öğrenci Köyünün yanı sıra öğrencilerimizin barınma imkânını genişletmek için Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın girişimleriyle 10 bine yakın kapasiteye sahip yurt inşa ediyoruz. Beslenme ile ilgili ise kampüsümüzde üç öğün yemek verilmektedir. Yemeklerimiz gıda mühendisleri ve teknikerleri kontrolünden geçerek yemekhanemizde verilmektedir. Spor tesisleri açısından Türkiye’nin en zengin üniversitelerinden biriyiz. Kampüs içerisinde üç adet spor salonu, bir adet çim sahası, atletizm pistleri, açık ve kapalı olimpik yüzme havuzları, jimnastik salonu, tenis kortları ve suni çim sahasından oluşan tesislerimiz öğrencilerimizin kullanımına açıktır” dedi.

“EÜ’nün olmazsa olmazı kültür ve sanattır”

Son olarak üniversitenin sosyal faaliyetlerine değinen Prof. Dr. Ersan, “Ege Üniversitesinin olmazsa olmazı kültür ve sanattır. Kampüsümüzde öğrencilerimizin ders dışı zamanlarını değerlendirebilecekleri serbest zamanlarını, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle destekleyerek beden ve ruh sağlıklarını geliştirmek, korumak ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla pek çok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin ayrıcalıklı olabilmesi adına hastane randevularında sıra beklemeden öncelik veriyoruz. Her yıl düzenli olarak yaptığımız bahar şenlikleri öğrencilerimizin yoğun ilgisi ve katılımıyla çok eğlenceli geçiyor. Hedeflerimizden biri de yeşil kampüs projesidir. Amacımız en yeşil ve en geniş kampüs unvanına sahip olmaktır. Ege Üniversitesi TÜBİTAK desteği alan üniversiteler içerisinde en ön sıralardadır. Biz Ege Üniversitesi olarak elimizden gelen bütün hizmetleri öğrencilerimize sunuyoruz. Eksiklerimizi tamamlamaya gayret ederek, talepleri de dikkate alarak çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdüreceğiz. Katılımınız için teşekkür ederiz. Hepiniz için üniversite sınavınız hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.