LinkedIn rekor fiyata Microsoft’a satıldı

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden Microsoft, dünyanın en büyük profesyonel iletişim ağı olan LinkedIn`i 26,2 milyar dolara satın aldı. Bu satın almayla sosyal medya ağları alanında bir rekor.

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden Microsoft, dünyanın en büyük profesyonel iletişim ağı olan LinkedIn’i 26,2 milyar dolar karşılığında satın aldı. Böylece sosyal medya ağlarının satışı arasında bir rekora da imza atılmış oldu.

Satın alma işlemlerinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirten Microsoft, LinkedIn CEO’su Jeff Weiner’in görevine devam edeceğini, şirketin kültürü, bağımsızlığı ve markasının korunacağını duyurdu.

Satın alma anlaşması Microsoft ve LinkedIn yönetim kurulları tarafından oybirliği ile onaylandı.

HİSSELERİ YÜZDE 8 YÜKSELDİ

LinkedIn piyasa değeri 17 milyar dolarken, 26 milyar dolara satılmasını ardından şirketin hisseleri yüzde 8 yükseldi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.