‘Limited’lere e-genel kurul kolaylığı

Ticaret Bakanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, iç ticaret işlemlerinin dijitalleştirilmesi çalışmaları kapsamında MERSİS üzerinden elektronik ortamda yürütülen işlemler genişletiliyor.

Ticaret Bakanlığı’nın dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında sunduğu hizmetlere bir yenisi daha eklendi.

Türk Ticaret Kanunu’nun limited şirketlerde genel kurul kararlarının hızlı şekilde alınabilmesini amaçlayan sirküler (elden dolaştırma) yoluyla karar alma uygulaması MERSİS üzerinden devreye alındı. Bu sayede limited şirketlerde genel kurul kararlarının elektronik ortamda hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde alınabilmesi imkanı getirildi.

Uygulama sayesinde ortaklardan herhangi biri MERSİS’ten hazırlayacağı karar taslağını elektronik imza ile imzalayıp diğer ortakların görüşüne sunabiliyor, diğer ortaklar da farklı zamanlarda sisteme girerek yine elektronik imza ile karar üzerindeki görüşlerini somutlaştırabiliyor ve genel kurul kararı alınabiliyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.