LGS için son günler

Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki sınava sayılı günler kaldı. 1 milyon 236 bin 8’inci sınıf öğrencisi 5 Haziran’da sınava girecek. 2 oturumda yapılacak sınavda öğrencilere 90 soru yöneltilecek.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınav 2 oturum halinde gerçekleşecek. Öğrencilere birinci oturumda; Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dil derslerinden 50 soru sorulacak. Sınav için öğrencilere 75 dakika süre verilecek.

Öğrenciler ikinci oturumda matematik ve fen sorularını cevaplayacak. Öğrencilere 40 soruyu çözmeleri için 80 dakika verilecek.

LGS sonuçları 30 Haziran’da açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı sonuçlar açıklandıktan sonra tercih yerleştirme kılavuzunu ve sınavla öğrenci alacak okulların kontenjanını yayımlayacak.

SINAV GİRİŞLERİ ERİŞİME AÇILDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrenciler için sınav giriş bilgilerinin erişime açıldığı belirtildi.

Adaylar, LGS sınavına eğitim gördükleri okullarda girecek. Öğrenciler sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgilerine bakanlığın resmi sitesinden ve e-Okul üzerinden ulaşabilecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.