Leyla cinayetinde 1 kişi gözaltına alındı

Ağrı’da Ramazan Bayramı’nın ilk günü Bezirhane köyünde kaybolan ve 18 gün sora ölü bulunan minik Leyla, Türkiye’yi yasa boğdu. Komşu illerden yüzlerce vatandaş acılı aileye taziyede bulunurken, aileye tüm Türkiye’den başsağlığı telefonları geliyor. Öte yandan Habertürk’ün iddiasına göre gözaltına alınan kişinin bir kadın olduğunu belirtildi.

Ramazan Bayramı’nın ilk günü il merkezine bağlı Bezirhane köyünde dedesinin evinin önünde bir anda ortadan kaybolan minik Leyla’nın cansız bedeni dün akşam saatlerinde köye 3 kilometre uzakta dere kenarında bulundu. Minik Leyla’nın cenazesi, ilk teşhisi Ağrı Devlet Hastanesinde yapıldıktan sonra Erzurum Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından köye getirildi. Saat 07.00’de köy mezarlığına getirilen Leyla’nın cenazesi ailesi ve yakınları tarafından gözyaşları içerisinde defnedildi.

Leyla’nın ailesi köyde taziyeleri kabul ederken çevre illerden ve ilçelerden yüzlerce kişi acılı aileye başsağlığında bulundu. Leyla’nın amcası Yusuf Aydemir, Leyla’nın yaşamasına dair her zaman umutları olduğunu ve bu acı olay karşısında yıkıldıklarını söyledi. Mezarlıkta minik Leyla’nın mezarını ziyaret eden acılı babanın dayısı ise bu durumun insanlık ayıbı olduğunu belirtti. Leyla’nın ölü olarak bulunmasının insanlık için utanç olduğunu kaydeden gözü yaşlı dayı, “Bizler bu elim olay karşısında çok üzüldük. Ağrı ve Türkiye üzüldü. Bu bir vahşettir. Masum bir çocuğun böyle acımasızca öldürülmesine inanamıyorum. İnsanlığımdan utanıyorum” dedi.

GÖZALTINA ALINAN KİŞİ KADIN

Öte yandan Leyla’nın ölümüne ilişkin Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişinin ise bir kadın olduğu öğrenildi.

Habertürk muhabiri Hakan Tunç olayla ilgili aktardıklarında “Kaçırılmış olduğu kesinleşti. Ölüm nedeni için açlık denildi. Onun ötesinde de şu an bulunduğumuz dere yatağındaki noktaya da bundan 3 gün önce bırakılmış olduğuna yetkililer kanaat getirdi. Şu anda Leyla’nın oradan buraya nasıl geldiğini üç savcı inceliyorlar. Bir gözaltı var, kimliği elimizde değil. Ancak sabah erken saatlerden itibaren sorgulandığını söyleyebiliriz. O kişinin bir kadın olduğunu söyleyebiliriz. Bu sazlıkların arası ve dere yatağı dronelar da dahil hem havadan hem yerden, dedektör köpeklerle defalarca burası arandı. Tarlanın sahibi burada çalışırken küçük kızın cansız bedenine rastladı” bilgilerini paylaştı.

‘HER YERDEN TANIMADIĞIM YÜZLERCE TELEFON ALDIM’

Polatlı’da kaybolduktan bir hafta sonra cesedi bulunan Eylül Yağlıkara’nın acılı babası İbrahim Yağlıkara, Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirine konuştu. Minik Eylül’ü defnettikten sonra Türkiye’nin her yerinden insanların telefonla kendisini aradığını söyleyen Yağlıkara, “Sayın Başbakanımız aradı, başsağlığı diledi. Ayrıca Bursa Valimiz aradı. Her yerden tanımadığım yüzlerce telefon aldım. Çok sayıda CHP’li milletvekili ve kadın kollarından aradılar. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da taziye ziyaretine gelecek” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.