Leonardo DiCaprio, kurduğu vakfa 45 milyon lira bağışladı

“Diriliş” filmindeki başrol performansıyla bu yıl “en iyi erkek oyuncu” Oscar’ına layık görülen Leonardo DiCaprio, çevre sorunlarının çözümü için gösterdiği duyarlılıkla da takdir topluyor. İklim değişikliği konusundaki duyarlılığıyla bilinen DiCaprio, Riverkeeper 50. Yıl Balosu’nda, kendi adını taşıyan vakfa 15,6 milyon dolar (yaklaşık 45 milyon lira) bağışladı.

41 yaşındaki oyuncu, iklim değişikliğiyle mücadeleye yardımcı olmak ve çevre koruma programlarını finanse etmek için kurduğu vakfın gecesinde yaptığı konuşmada, “Bugün dünyanın en acil çevre sorunlarından bazılarını çözmeye yardımcı olmak için hayati önemde bağış toplama ve stratejik ortaklıklar seviyesini artıyoruz” dedi.

19 YILDA 170 MİLYON LİRA BAĞIŞ

DiCaprio, son bağışıyla birlikte 1998 yılından bu yana vakfa 59 milyon dolar (yaklaşık 170 milyon lira) bağışlamış oldu.

Oyuncu, bağış toplama işlerine yardım etmesi için Leonardo DiCaprio Vakfı’nın başına Terry Tamminen’i atadı.
“Bu kritik zamanda, Terry’nin bize katılmasından dolayı mutluyuz” diyen sadık çevre gönüllüsü oyuncu, bu yılın başlarında, iklim değişikliği ile mücadeleye yardım ettiği için Papa Francis’i ziyaret edip ondan övgüyle söz etmişti.

PAPA’YA ÖVGÜ

Papa’yı ilham verici ve devrimci bir yaklaşım sergilediği için takdir eden ünlü oyuncu, “Bilimsel topluluğun yüzde 99’u insan eliyle bir iklim değişikliği gerçekleştiğini söylüyor. İklim değişikliğine inanmayan, bilime de inanmıyor demektir. İşte bu nedenle görülmemiş bir şekilde bilimsel bir hareketi onaylayan bir ruhani liderle tanışmak büyük bir onur” demişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.