Kütahya Zafer Meydanı’nda temel atıldı

Zafer Meydanı projesi başlangıcı temel atma töreni Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Törende konuşan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, projenin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yetişeceğini söyledi.

KÜTAHYA (İGFA) – Zafer Meydanı yenileme çalışmaları kapsamında Kütahya’nın simgesi vazo ve meydan içerisindeki Atatürk Anıtı’nın kaldırılması için gerçekleştirilen törene Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Milletvekilleri Ceyda Çetin Erenler, İshak Gazel, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanı İlker Bükni, Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Mandal, mahalle muhtarları, belediye birim müdürleri ile birlikte vatandaşlar katıldı. Programın başında Kütahya İl Protokolü tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu yapıldı.

Zafer Meydanı yenileme çalışması projesi başlangıç törenin de konuşan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık “ Yıllarca valilik önünde bulunan Atatürk Anıtımızı bugün itibari ile geçici olarak buradan kaldırıp meydan inşaatı bitinceye kadar onu saklayarak daha sonra inşallah yerine koyacağız. Dün Kütahya’mızın simgesi olan vazomuzun buradan alınması ile ilgili işlemler başladı. Allah nasip ederse 1 Haziran itibari ile fiilen başlayan sözleşme süreci 6 aylık bir süre içerisinde buranın inşaatını tamamladıktan sonra meydanımızı milletimizin hizmetine sunacağız. Amacımız hızlı bir çalışma temposuyla burayı tamamlayıp şehrimize kalıcı bir eser bırakmak” dedi.

Projenin tamamlandığında herkesi memnun edeceğini aktaran Işık, “”TToplam ihale bedeli 42 Milyon + KDV, yaklaşık 50 Milyon TL’lik bir yatırım. Dolayısıyla bu 5 aylık süreçte şehrimize böyle bir değeri kazandırma konusunda emeği geçen herkesin mutlu olacağı bir projedir” dedi. Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık meydan projesinin en geç 29 Ekim Cumhuriyet Bayramın da bu açılışı yaparak bir konserle şehrimize hediye edecek bir şekilde bir planlamayla çalışmaların başladığını ifade etti.

Törende konuşma yapan AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler ise şu sözlerine yer verdi. “şehir meydanları şehirlerin kalpleridir. Kütahya’mızda da meydanlarımızın önemini hep vurguladık. Burada da Kütahya’mıza yaraşır bir meydanı inşallah inşaatının başlangıcını yapmak üzere bir aradayız” dedi.

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “Şuanda şehrimiz için önemli bir adım atıyoruz. İlimizin kendisini göstermesi açısından, meydanlar şehrin aynasıdır. Bir şehre gittiğiniz zaman ilk gezdiğiniz yer o şehrin meydanıdır. Ben buradan vatandaşımızın özellikle sabırlı olmasını özellikle istirham ediyorum. Çünkü çok önemli bir süreç yürüyor burada güzel bir meydan çalışması yapılacak. İnşallah 5 ayın sonunda buranın açılışını yapma imkanı da buluruz” dedi.

ATATÜRK BÜSTÜMÜZÜ GÜVENLİ MUHAFAZALI BİR YERE ALACAĞIZ

Kütahya Valisi Ali Çelik Zafer Meydanı projesi kapsamında yaptığı konuşmasında “Kütahya kadim bir şehir, medeniyetimizin en özel özelliklerini bulabileceğimiz bir şehir. Kütahya, bize ait ve biz olan bir şehir. İnşallah önümüzdeki yıllarda belediyemizin, devletimizin imkânları çerçevesinde bu çalışma tarihi dokuyla bütünleşecek. Ulu Cami’nin önündeki iş merkezinin kaldırılması, o alanın meydanla entegresi, tarihi hamamın restorasyonu, Halk Kütüphanemizin ve Bilim Merkezinin tamamlanmasıyla bu aks hem bilimin hem kültürün hem medeniyetin insanlara tanıtılacağı bir başlangıç olacak. İnşallah 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile beraber yeni düzenlenmiş kimliği ile meydanımızda törenlerimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın duası ve kurban kesimi ile temel atma gerçekleştirildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.