Kuryeyi alıkoyan İpek Hattat’a bir yıl 9 ay 20 gün hapis ve 1500 TL adli para cezası verildi

Bir kuryeyi alıkoymak, hürriyetinden yoksun bırakmak malına zarar vermek ve hakaret etmek nedeniyle yargılanan iş insanı İpek Hattat’a oplam bir yıl 9 ay 20 gün hapis ve 1500 TL adli para cezası verildi.

Hattat Holding Yönetim Kurulu Üyesi, iş insanı İpek Hattat hakkında, bir kuryeyi evinde alıkoyarak, hürriyetinden yoksun bıraktığı, malına zarar verip hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada karar çıktı.

İpek Hattat hakkındaki ‘hürriyeti tehdit’, ‘mala zarar verme’ ve ‘hakaret’ suçlarına yönelik davada İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün son duruşma yapıldı. Duruşmaya şikayetçi kurye Renas Demirbaş ve taraf avukatları katıldı.

Son sözleri sorulan sanık avukatları, müvekkillerinin üzerlerine atılı suçları işlemediklerini ifade ederek beraatlarını, aksi hüküm kurulduğu takdirde ise lehe olan hükümlerin uygulanmasını talep etti.

HEM HAPİS HEM PARA CEZASI

Mahkeme heyeti, İpek Hattat’a, ‘Hürriyeti tahdit’, ‘mala zarar verme’ ve ‘hakaret’ suçlarından toplam bir yıl 9 ay 20 gün hapis ve 1500 TL adli para cezası verirken, Hattat’ın sabıkasız olması ve maddi zararın giderilmiş olması sebebiyle, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.

Mahkeme, Hüseyin Sami Yüzer ile Veysel Güven’in hakkında ise üzerlerine atılı suçları işlediklerinin sabit olmaması sebebiyle tüm suçlardan beraatlarına karar verdi.

https://www.youtube.com/watch?v=sc-6ZpLHY_s&t=87s

YouTube video

YouTube video

 

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.