Kuruluş Osman’da Ertuğrul Bey’den kritik karar!

Kuruluş Osman’ın merakla beklenen ve heyecanla izlenen 39’uncu bölümünde, Ertuğrul Bey Kayı beylerini bir araya topladı ve kritik kararlar aldı.

Oğul vermek isteyen Ertuğrul Bey, oğullarını ve Kayı beylerini düzenlediğinde oğullarını bir araya topladı.

Kendisinden sonra kimin bey sorusuna cevap arayan Ertuğru Bey, yoldaşları Bamsı Bey ve Abdurrahman Gazi ile hasbihal ederek fikirlerini aldı.

Ertuğrul Bey’in Osman Bey’in Yavlak Arslan’la ittifakına dair “ Diyelim ki Çobanoğulları ölüme gider; sen de obanı aynı akıbete mi sürüklersin? ” sorusunu Osman Bey “Ben Ertuğrul Gazinin oğluyum. Obamı, bir savaşa sürüklemem kaybedeceğim. Ölüm mukadderse, harbin neticesi ancak şehadetse, davamız uğruna ölmeye ve içmiş alplarımla gider o şehadet şerbetini içerim ”sözleriyle cevapladı.

blank

Ertuğrul Bey, “Ayrılıkları sürmek ve birleşin. Geyhatu Tebriz’den dönene kadar Nikola’nın icabına bakmalıyız ”diyerek planını açıklarken; “Bey, böyle zor belli olur. Hanginizin bey yerine tavrınız tayin edecek. Kayının başına kimin geçmesi bütün beyler anlayacak. Ayrılık gayrılık çıkaranın hiçbir ümidi kalmayacağını bilesiniz ”diyerek oğullarını uyardı.

Ertuğrul Bey’in kararı ne olacak? Savcı Bey, beylik yarışında Osman Bey’i önüne geçmek için ne yapacak? Dündar Bey’in beyliği almak için planı ne? Nikola, Targun Hatun’u kullanarak Kayı Obası’na sızabilecek mi? Flatyos, Osman Bey’i ele geçirmek için nasıl bir tuzak kuracak?

Mehmet Bozdağ’ın yapımcılığını; Metin Günay’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği ‘Kuruluş Osman’ın 39’uncu bölümü de seyirciden büyük ilgi görürken, sosyal medyada da en çok konuşulanlar arasında yer aldı.

YouTube video

 

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.