Kurşun ‘DEDİLER’

Farklı tarzdaki müziğiyle dikkat çeken O Ses Türkiye’nin KURŞUN’u, ‘DEDİLER’ isimli yeni Remix’iyle, dijital platformlardaki yerini aldı.

Son dönemin en dikkat çeken isimlerinden biri olan ve asıl adı Kadir Aktürk olan KURŞUN, bir 12 Eylül günü, İstanbul’da dünyaya geldi. 2000’li yılların başında müzik kariyerine Türkçe Rap Müziği ile başlayan KURŞUN, Hip-Hop/Rap tarzındaki hızlı rap denemeleriyle, tüm dikkatleri kendi üzerinde toplamayı başarmış ve R&B ile Arabesk müziği başarıyla sentezlemiştir.

2006 yılına kadar sayısız underground E.P. çıkarmış olan KURŞUN, Bursa Hip-Hop Müzik Ödülleri’nde, halk oylaması sonucunda ‘En İyi Underground MC’ ödülüne layık görülmüştür.

2009 yılındaki askerlik hizmetinde dahi müzikten kopmayan KURŞUN, askeri gazinolarda ve ordu evlerinde, Arabesk/Pop icra ederek, solistlik yapmıştır.

2010 yılında Rafet El Roman’ın (Müzik Benim Hayatım) projesinde kendisine yer bulan KURŞUN, besteleri, yeteneği ve müzik tarzıyla, Rafet El Roman’dan olumlu tepkiler almıştır.

2014 yılında Yonca Lodi’nin “12 Ay” isimli albümüne, bestesini yaptığı ‘İki Yabancı’ isimli şarkıyla katkı sağlayan KURŞUN, 2016-17 sezonunda “O Ses Türkiye” yarışmasındaki performansıyla gönüllerde taht kurdu ve Sibel Can’ın takımında 5 tur, sahne tecrübesi yaşadı.

2017 yılında “KURŞUN GİBİ” adlı maksi single’ı 2645 Records etiketiyle dijital platformlarda yayınlanan KURŞUN’un, albümündeki ‘GEL’ isimli şarkıya Yekta Özbilen’in çektiği klip, büyük ilgi gördü.

Müzik dünyasında emin adımlarla ilerleyen KURŞUN’un ‘DEDİLER’ isimli 2018 yılına ait yeni çalışmasının Remix’ini, Ari Gemci yaptı.

KURŞUN – ‘’DEDİLER REMIX’’ 2645 Records etiketi ile tüm dijital platformlarda.

YouTube video

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.