Kürşat Başar: Müzikte nitelik sıkıntısı var

“Kaldığımız Yerden” adlı albümü ile proje albüm serisine bir tane albüm ekleyen Kürşat Başar, TRT FM’de katıldığı Michael Kuyucu’nun programında müzik dünyası ile ilgili özel açıklamalarda bulundu. Sanat dünyasında yaşanan nitelik sıkıntısının müzik endüstrisinde de yaşandığını söyleyen Kürşat Başar, Michael Kuyucu’ya günümüzde müziklerin birbirinin aynısı olduğunu söyledi.

Besteci Sıkıntımız Var!

Michael Kuyucu, Kürşat Başar’a “müzik dünyasında nitelik sıkıntısı var mı” şeklinde sorusuna Kürşat Başar “ Müzikte de nitelik sıkıntısı var, özellikle besteci sıkıntısı var. Çünkü çok birbirine benzeyen şeyler çıkıyor. Biraz geçmişe bakarsanız ne kadar birbirinden farklı tarzların ve insanların listelere aynı anda girdiğini görüyoruz. Mesela aynı anda bir Barış Manço, bir Erkin Koray, aynı anda Ajda Pekkan bir Tanju Okan, aynı anda bir Berkant bir Ertan Anapa listelere giriyordu. Birbirinden farklı çok tarz vardı, şimdi çok birbirine benzeyen şeyler var. Bu yaratıcılık sorunu, sanatın bütün alanlarında son on yılda dikkatimi çeken bir şey ve maalesef giderek artıyor” diyerek müzik endüstrisinde bir tıkanma olduğunu söyledi.

Dünya Klasiği Son Anda Ferhat Göçer’in Albümünden Bu Albüme Geldi

Kürşat Başar albümünde bir dünya klasiği olan “Dance me to the end of love” adlı şarkının Türkçe coverına da yer verdi. Kürşat Başar, Michael Kuyucu’ya bu sarkının Türkçe sözlü versiyonunu seslendiren Ferhat Göçer’in aslında şarkıyı kendi albümünde seslendireceğini ama yetiştiremediğini söyledi. Kürşat Başar: “ Ferhat Göçer, sahnede “sana söz verdim” şarkısının orijinalini (Dance me to the end of love) söylüyordu, Türkçe sözleri Zeynep Talu yazdı ama şarkı onun kendi albümüne yetişmedi. Biz ondan bu şarkıyı bizim albümümüz için seslendirmesini rica ettik, o albümdeki diğer şarkıları dinledi ve bu şarkının bizim albümümüzde yer alacağının güzel olacağına inandı” dedi ve şarkının son anda Kürşat Başar’ın “Kaldığımız Yerden” albümünde girdiğini açıkladı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.