Kupa canavarı Adriano Correia, İstanbul’a ayak bastı

Beşiktaş, Adriano transferi için Barcelona ve oyuncuyla görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi. Yıldız futbolcu İstanbul’a ayak bastı.

Beşiktaş, Adriano transferi için Barcelona ve oyuncuyla görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi.

14:30 sıralarında İstanbul’a ayak basan Adriano’yu Transfer Komitesi Başkanı Umut Güner ve komite üyesi Emre Kocadağ karşıladı.

31 yaşındaki futbolcunun sağlık kontrollerinin ardından Avusturya kampına katılması bekleniyor. Öte yandan transferle ilgili KAP’a yapılan bildirimde şu ifadeler kullanıldı;

“Adriano Correia’nın transferi ile ilgili olarak oyuncunun kendisi ve kulübü FC Barcelona ile görüşmelere başlanmıştır.”

Adriano

Kara Kartal, sol bek arayışlarını tamamladı ve Barcelona’nın sol beki Adriano Correia’yı kadrosuna katmayı başardı. Bir süredir Katalan ekibinin sol beki Adriano için temaslarını yürüten siyah beyazlılar, transferi sonlandırdı. Hafta başında İspanya’ya giderek Katalan kulübü yetkilileri ile görüşen yönetim her konuda anlaşmaya vardı. 31 yaşındaki futbolcuyla da el sıkışan siyah-beyazlı yönetim, Barcelona’yı da ikna etti ve bonservisini aldı.

MALİYETİ DÜŞÜK

Brezilyalı futbolcunun siyah beyazlı kulüple 3 yıllık anlaşma sağladığı belirtilirken tecrübeli oyuncunun yıllık 2,4 milyon euro kazanacağı ifade edildi. Haber 1903’ün haberine göre Barcelona’ya Adriano için 800 bin Euro ödeneceği aktarıldı.

İspanyol devinden önce Sevilla’da 6 sezon forma giyen ve sergilediği performansla Barcelona’ya transfer olan Adriano, birçok kupa sevinci yaşadı. 31 yaşındaki Brezilyalı oyuncu, 6 sezondur da Barcelona forması giyerken 187 maça çıktı ve 17 gol attı. Brezilyalı oyuncu 5 kez de Milli Takım formasıyla mücadele etti.

MARCA’DAN YORUM

Marca Gazetesi yazarı Pablo Brotons, Beşiktaş’ın transferini bitirdiği Barcelona’lı Adriano’yu yorumladı.

Kariyerinde şu ana dek 44 Şampiyonlar Ligi mücadelesine çıktı. Kupa 1’in atmosferini oldukça iyi biliyor. Tam Devler Ligi’ne göre bir futbolcu olduğunu söyleyebiliriz. Ceza sahası dışından yaptığı bitirici vuruşlara Beşiktaş’ta da devam edeceğini düşünüyorum.

Adriano, 2005 yılında Brezilya ekibi Coritiba’dan Sevilla’ya transfer olduğu sezonda performansı merakla beklenen bir futbolcuydu. O dönemde İspanya Futbolu’nda büyük bir çıkışa imza atan Sevilla’nın yakaladığı başarıda imzası olan isimler arasında Brezilyalı sol bek de yer alıyordu…

6 sezonluk Sevilla macerasında kendisini oldukça geliştirdi ve bu yükselişi ona 2010 yılında Barcelona’nın kapılarını açtı. Son 2 sezona kadar Barça’da takımın değişilmez isimleri arasında neredeyse hep vardı. Hem sol bek hem sağ bek hem de defansif arta alan bölgelerinde görev yapabiliyor olması onu takımın önemli bir parçası haline getirmişti. Şimdi yaşı 31… Belki de en iyi yılları geride kaldı. Ama hala önemli işler yapabilecek bir kapasiteye sahip.

ŞAMPİYONLAR LİGİ ONUN İŞİ

Son dönemde sol bek hattında formasını Jordi Alba’ya kaptırmıştı. Jordi’nin yükselişi ve teknik direktör Jose Enrique’nin tercihleri doğrultusunda geçen sezonda 8’i La Liga olmak üzere sadece 19 karşılaşmada görev yapabildi. Barcelona’nın Lyon’dan 25 milyon Euro karşılığında kadrosuna bu transfer döneminde kazandırdığı Samuel Umtiti’yle birlikte forma şansı kalmadı. Beşiktaş’la anlaşarak bence çok doğru bir karar verdi. Beşiktaş, Türkiye’nin çıkıştaki bir ekibi ve gelecek sezonda Şampiyonlar Ligi’nde yer alacaklar. Adriano’nun Beşiktaş’a bu süreçte önemli katkı yapabileceğini düşünüyorum. Kariyerinde şu ana dek 44 Devler Ligi mücadelesine çıktı. Kupa 1’in atmosferini oldukça iyi biliyor. Tam Şampiyonlar Ligi’ne göre bir futbolcu olduğunu söyleyebiliriz.

KALECİLERİN KORKULU RÜYASI

İspanya’da herkes onu bir sol bek oyuncusu olmasına rağmen hücum hattına yaptığı bindirmeler ve yaptığı başarılı ortalarla tanıyordu. Geride kalan yıllar ondan hızını aldı… Ama hala rakip takım kalecileri için oldukça tehlikeli bir isim… Ceza sahası dışından yaptığı bitirici vuruşlar, La Liga’da görev yapan birçok kalecinin korkulu rüyasıydı… Türkiye’de de benzer gollere imza atabileceğini düşünüyorum.

ADRİANO CORREİA KİMDİR?

1984’te Brezilya’da doğan Adriano, önümüzdeki aylarda 32. yaşını kutlayacak. Kariyerine doğduğu şehrin takımı olan Coritiba’da başlayan oyuncu, 2002’de profesyonel olduğu Brezilya ekibinde üç sezon top koşturduktan sonra bir çok hemşehrisi gibi Avrupa takımlarının ilgisini çekmeyi başardı. Adriano’nun kumaşının kalitesini gören ve hamlesini yapan Sevilla, Sambacı’yı henüz 21 yaşındayken kadrosuna kattı.

İspanya kariyerine hareketli başlayan Adriano, diğer bekteki Daniel Alves’le beraber adından fazlasıyla söz ettirmeyi başardı. Bir nevi 2004’te hayatını kaybeden Sevilla’nın sol beki Antonio Puerta’nın yerine transfer edilen oyuncu, Puerta’nın gözlerinin açık gitmesine engel oldu ve sergilediği oyunla herkesin takdirini, Barcelona’nın ise teklifini kaptı.

2010’da Afellay, Mascherano ve David Villa ile birlikte Barcelona’nın transferlerinden olan Adriano, Sevilla’dan 9,5 milyon Euro karşılığında Katalan devine transfer oldu ve halen Barça’da forma giyiyor…

NASIL BİR OYUNCU?

Sol bek ve zaman zaman da sol açık pozisyonunda forma giyen Adriano, skora yaptığı katkılarla ön plana çıkan bir oyuncu. Sevilla’da oynadığı dönem ve Barcelona’ya transfer olduğu ilk zamanlarda Roberto Carlos’un halefi olarak gösterilen Sambacı, maalesef vatandaşı kadar sükse yapmayı başaramadı.

Hızlı oyun tarzıyla ve hücuma yatkınlığıyla bilinen Adriano’nun sol ayağıyla yapacağı ortalar, forvetler için bulunmaz hint kumaşı olabilir…

TAM BİR KUPA CANAVARI

Barcelona’ya geldiği günden bu yana bir türlü istikrarlı bir şekilde kadroda yer alamayan Adriano, geçtiğimiz sezon ligde 8, toplamda ise 19 maçta görev yapabildi. Brezilyalı oyuncu çıktığı 19 maçta 1 gol ve 2 asistlik performans sergiledi.

Sevilla ile uluslararası anlamda iki kez UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu ve bir UEFA Süper Kupası zaferi yaşayan Adriano, Barcelona’da ise dört lig şampiyonluğu, iki Şampiyonlar Ligi, iki Kıtalararası Dünya Kupası şampiyonluğu, iki UEFA Süper Kupası, üç İspanya Süper Kupası ve üç kez de İspanya Kral Kupası zaferine ulaştı.

2003-13 yılları arası 13 kez de Brezilya Milli Takımı forması giyen Adriano, milli takımla 2004’te Copa America şampiyonluğuna ulaştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.