Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ‘Sineması olmayan şehir kalmayacak’

Yılmaz Erdoğan’ın ‘Organize İşler 2’ filmini izleyen Bakan Ersoy, yeni sinema yasasıyla birlikte izleyici sayısını yılda 100 milyona çıkaracaklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, eşi Pervin Ersoy ve oğlu Mehmet Reşat ve yakın dostlarıyla birlikte Yılmaz Erdoğan’ın ‘Organize İşler 2: Sazan Sarmalı’ filmini izledi. Zorlu’daki sinema salonunda 20.15 seansına bilet alan Bakan Ersoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Sinema olmayan yer kalmasın’ şeklinde talimat verdiğini söyledi ve ekledi: “Türkiye’de yerli film izleme oranı çok yüksek. Rakamlar yüzde 63 gibi. Dünya standartlarının açık ara üstündeyiz. Şimdi çıkan bu yasa ile birlikte hedefimiz el birliğiyle izleyici sayısını yılda 100 milyona çıkarmak.” Bakan Ersoy’un film izlediği salonda geçen hafta yürürlüğe giren 10 dakikalık reklam süresinin uygulanmadığı görüldü. Film öncesi 30 dakika reklam izlettirildi. Yılmaz Erdoğan, bu durum hakkında “Yasanın uygulamaya girdiğini bilmeyen salonlar var. Bizler de tespitleri yapıp yetkililere bilgi veriyoruz. Film 21.15 yazıyorsa 21.00’da girsin izleyenlerim” dedi.

Sırada telif yasası var

Bakan Ersoy, “Müzik sektörü için yeni bir yasa olacak mı?” sorusuna “Şimdi kültür anlamındaki bu yasamız geçtikten sonra turizm alanında bir yasa çalışmamız var. Daha sonra da telif hakkı yasasını gündemimize alacağız” diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.