Kripto Para Borsası Devi Kucoin, İstanbul’da Ekosistemle Buluştu

Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından KuCoin, İstanbul’da 27 – 28 Temmuz 2022 tarihlerinde gerçekleşen Blockchain Economy İstanbul Summit’e katıldı.

KuCoin’in de etkinliğin sponsorlar arasında yer aldığı zirve, kripto para topluluğunu pandemi sonrasında Avrupa ve Asya arasında bir araya getiren ilk buluşma oldu.

Dünyanın en büyük borsalarından biri olan KuCoin, etkinliğin Diamond sponsorları arasında yer alırken; KuCoin Labs Başkanı Lou Yu’nun konuşmacı olarak da katıldığı zirvede, KuCoin tüm dikkatleri üzerine çekti.

Global kripto para borsası KuCoin, 27-28 Temmuz tarihlerinde, Hilton İstanbul Bomonti Hotel’de düzenlenen Blockchain Economy İstanbul Summit’e katılım sağladı. Borsa, dünya çapında dördüncü kez düzenlenen zirvenin elmas sponsorları arasında yer aldı.

Zirvede; finansın geleceği, Bitcoin, Web 3, NFT ve Metaverse dünyası, De-Fi, kripto para birimlerinin düzenlenmesi, işletmelerde ve hükümetlerde Blockchain teknolojisinin uygulanması gibi pek çok konu ele alındı. Etkinliğe, dünyanın önde gelen kripto para borsalarının yanında; Tim Draper, Emre Aydın ve Engin Altan Düzyatan gibi tanınmış isimler de katıldı.

“Sektörün gelişmesini istiyorsak yan yana durmalıyız”

Etkinlikte KuCoin Labs Başkanı Lou Yu, “Merkeziyetsiz Finansın Geleceği ve Web 3.0” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Fırsat eşitliği yaratmak istediklerini belirten Yu, “Birlikte dayanışma içerisinde hareket etmeliyiz. Çünkü sektör olarak genel bilgi dışında teknik bilgiye de ihtiyacımız oluyor. Hepimiz aynı bilgi kanallarına sahip değiliz ve bazı kaynaklara erişim sağlayamayabiliyoruz. Hepimiz aynı ölçüde şansa da sahip olamayabiliyoruz. Eşit olmadığımız durumlardaysa fırsatları kaçırabiliyoruz. Bu yüzden, sektörün gelişmesini istiyorsak yan yana durmalıyız. Biz KuCoin Labs olarak bunun için buradayız. Esasında yeni bir oluşumuz, 2021’in ikinci çeyreğinde kurulduk. Araştırma faaliyetleri, yatırım ve rapor gibi süreçler yönetiyoruz. Bu kapsamda kuluçka projelerini destekliyoruz. 2021 yılında 40 projeyi destekledik. Bunlar; NFT, Gaming, DeFi, DAO, Metaverse gibi konular üzerinde duran projelerdi. Öte yandan, 100 milyon dolarlık bir Metaverse fonumuz var. Burada da yine ilginç konuları değerlendiriyoruz.” dedi.

“Fırsatların eşit ve özgür olarak sunulması gerekiyor”

Piyasa olarak gelişmekte olan ülkelerde yeni girişimcilere ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Yu, “KuCoin Labs olarak sektörde özgürlük ve eşitliği sağlamayı amaçlıyoruz. Sadece para kazanmak için değil dünyayı sürdürülebilir kılmak isteyen girişimlerle çalışmak istiyoruz. Kaynakların nasıl doğru kullanılabileceği konusunda destek olmak istiyoruz. Ayrıca, gelecek nesilleri de oldukça önemsiyor ve destekliyoruz. Üniversitelerle gerçekleştirdiğimiz iş birlikleri kapsamında; araştırmalar ve projeler yapıyoruz, öğrenci kulüpleriyle etkinlik düzenliyoruz. Örneğin; Fransa’da, Paris Dauphine Üniversitesi’ndeki öğrencilerle çalışıyoruz ve onlarla toplantılar yapıyoruz. Çünkü gençler bizim gibi profesyonellerin kendilerine daha fazla bilgi ve deneyimin aktarılmasını bekliyor. Sektöre dair kısıtlı bilgiye sahip olan gençlerle ortaklıklar kurarak sektörün gelişimine destek sağlamayı hedefliyoruz. Tüm yaptığımız çalışmaların ardındaki motivasyonumuz herkes için eşit ve özgür bir sektör. Fırsatların eşit ve özgür olarak sunulması gerekiyor.” dedi.

“Bundan sonraki süreçte de ekosisteme destek vermeye devam edeceğiz”

Etkinliğe ilişkin görüşlerini aktaran KuCoin Labs Başkanı Lou Yu, “Blockchain Economy İstanbul Summit hem sektör hem de ekosistem için çok faydalı bir etkinlik oldu. Burada blockchain teknolojisinin neredeyse tüm paydaşları bir araya geldi. Sektörün sorunları ve geleceği konuşuldu. Bu açıdan katılımcılar geniş bir perspektif yakalamış oldu. Biz de güzel sonuçlar doğuracağına inandığımız bu etkinliğin sponsorları arasında yer almaktan mutluluk duyduk. Bundan sonraki süreçte de yine benzer faaliyetlerle ekosisteme destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

“Zirveler tüm paydaşlarının bir araya geldiği ve değer oluşturduğu bir ortam sunuyor”

KuCoin Türkiye Ülke Müdürü Mete Umut Elmas ise etkinliğe ilişkin görüşlerini şu şekilde ifade etti, “Blockchain teknolojisi her geçen gün hayatımızın farklı alanlarına nüfuz etmeye devam ediyor. Bu yüzden Blockchain Economy İstanbul Summit de sektör adına oldukça büyük önem taşıyordu. Çünkü böylesi etkinlikler ekosistemin tüm paydaşlarının bir araya geldiği, tanıştığı ve sorunları tartıştığı bir ortam yaratıyor. Biz de tabi ayrıca bu tarz faydalı etkinliklerin Türkiye’de yapılmasından ve KuCoin olarak sponsorlar arasında yer almaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.