Koü Elektrik Mühendisliği Öğrencileri İsu Tesislerini Gezdi

Kocaeli’ de yaptığı örnek proje ve yatırımlarla ülkemizde öncü kurum olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, bilgi ve tecrübelerini geleceğin mühendisleri olan öğrencilere paylaşıyor. Daha önce birçok farklı üniversitede eğitim gören öğrencilere tecrübelerini paylaşan İSU Genel Müdürlüğü, son olarak Elektrik Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’nin organizasyonu ile Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören Elektrik Mühendisliği bölümü öğrencilerine teknik gezi düzenledi.

TESİSLERİ YERİNDE İNCELEDİLER

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Kocaeli Şubesi organizasyonu ile Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, İSU Genel Müdürlüğü’nü örnek yatırımları olan Kandıra Namazgah Güneş Enerji Santrali, Kandıra Namazgah Hidroelektrik Santrali, Kullar Biyokütle Enerji Santrali, Kullar Güneş Enerji Santrali, Lojistik Merkezi ve SCADA Kontrol Merkezi’ni yerinde inceledi. İSU Uzman personelleri tarafından bilgi verilen öğrenciler, tesislerin çalışma prensipleriyle ilgi bilgi aldı. Teknik geziyi dikkatle takip eden öğrenciler, gezi süresince not alarak verilen bilgileri kayıt altına aldı.

İSU’YA TEŞEKKÜR

Teknik geziyi organize eden Elektrik Mühendisleri Odası Kocaeli Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Cengiz Öztürk, verilen bilgilerin öğrencilere çok büyük katkısı olduğunu ifade ederek, ”İSU Genel Müdürlüğü, Türkiye’de örnek ve öncü işlere imza atan gözbebeği kurumumuz. Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümü 2. ve 3. Sınıf öğrencilerimizin yer aldığı teknik gezi, gerçekten çok verimli oldu. Emeği geçen tüm yetkililere hem öğrenciler hem de Elektrik Mühendisleri Odası olarak çok teşekkür ediyorum. Öğrencilere yönelik olarak İSU’ da teknik gezilerimizi devam ettireceğiz.” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİN MEMNUNİYETİ

Teknik geziye Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği’nde eğitim gören 27 öğrenci ile EMO yönetici ve personeli de katıldı. Üniversitede gördükleri pratik eğitimleri İSU Genel Müdürlüğü’nde yerinde gördüklerinden dolayı memnuniyetini dile getiren öğrenciler, verilen eğitimler ve sahada yapılan incelemelerin kendileri için çok verimli geçtiğini ifade ettiler. Örnek birçok projeyi yerinde inceleme fırsatı bulan gezi ekibi program sonunda toplu fotoğraf çekilerek kuruma veda ettiler.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.