KOSGEB’ten 2 milyon liralık destek

KOSGEB, iklim değişikliği ile mücadelenin en önemli unsurlarından biri olan karbon emisyonunun azaltılması konusunda yeni bir çağrı başlattı. Süreleri 8-24 ay sınırlı olacak projeler için başvurular 17 Haziran’a kadar alınacak.

ANKARA (İGFA) –Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOBİ’lerin enerji verimliliklerini artırmaya yönelik başlattıkları KOBİ Enerji Verimliliği Destek Programı kapsamında KOBİ’lere 400 bin liraya kadar destek sağlayacaklarını ve iki aşamalı programın ilk aşamasında işletmelerin yetkili mercilere yaptıracakları enerji etüt maliyetlerini karşılayacaklarını söyledi.

İşletmelerin bu desteği, makine-teçhizat, donanım, ham madde, yazılım, hizmet alımı ya da personel giderleri için kullanabileceğini kaydeden Bakan Varank, “İmalat sektöründeki KOBİ’lerimizi bu desteğe başvurmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

İŞLETMELERE FAYDA SAĞLAYACAK

“Bu işletmelerimizin etüt sonucu ortaya çıkan önerileri uygulamaya koymaları durumunda ise, ikinci aşamada bu giderlerin de büyük bir kısmını karşılıyoruz” diyen Bakan Varank, “Şahsen bu destek programlarının bugünün ve geleceğin dünyasına hazırlanmada işletmelerimize büyük bir fayda sağlayacağını düşünüyorum. Tüm KOBİ’lerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

PROJE SÜRESİ 8-24 AY

Bakan Varank’ın açıkladığı çağrı kapsamında karbon emisyonunun azaltılmasına yönelik yenilikçi uygulamalar ve karbon emisyonlarının izlenmesine yönelik sistemler 2 milyon liraya kadar desteklenecek. Proje süreleri, 8-24 ay ile sınırlı olacak. KOSGEB çağrısının 17 Haziran’a kadar açık olacağını belirten Varank, “Destek üst limiti 2 milyon lira olan çağrıda, proje ile ilişkilendirilmiş olmak kaydıyla işletmede tam zamanlı çalışması şartı ile mevcut veya yeni istihdam edilecek personel 400 bin liraya kadar desteklenecek. Çağrıda, işletmeler makine-teçhizat, donanım, ham madde, yazılım ve hizmet alımı giderleri desteği alabilecek. İşletmelerin sınai mülkiyet hakları giderleri ile test, analiz ve belgelendirme giderleri de desteklenecek” diye konuştu.

4 PROJE SEÇİLECEK

Proje Teklif Çağrısı kapsamında desteklenmesi kabul edilen projeler, yeni bir değerlendirmeye tabi tutulacak.

Yapılacak sıralamada en yüksek puanı alan ilk 3 proje ile jürinin seçtiği 1 projeye bu yıl Samsun’da düzenlenecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde ödül verilecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.