Koronavirüsün görüldüğü ülke sayısı artıyor

Ürdün, Portekiz ve Andorra’da ilk koronavirüs vakalarına rastlandığı açıklandı.

Ürdün Sağlık Bakanı Saad Cabir, yaptığı basın açıklamasında, 16 gün önce İtalya’dan ülkeye dönen 2 Ürdün vatandaşının koronavirüse benzer semptomlar hissetmeye başlamaları üzerine sağlık merkezine başvurduklarını söyledi.

Gerekli testlerin ardından vatandaşlardan birinde virüs tespit edildiğini ve karantina altına alındığını kaydeden Cabir, diğer kişinin ise durumunun iyi olduğunu, ancak inceleme altında tutulduğunu aktardı.

Bakan Cabir ayrıca, virüs tespit edilen Ürdünlünün evinin sterilize edilmesi, ailesi ve arkadaşlarından birinin test edilmesi için uzman bir ekibin gönderildiğini ifade etti.

İlk olarak Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019’da tespit edilen Kovid-19’un kısa sürede başka ülkelere de yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) “acil durum” ilan etmişti. DSÖ, son olarak, Kovid-19 için küresel risk seviyesini “yüksekten”, “çok yüksek”e çıkarmıştı.

Kovid-19 salgını nedeniyle dünya genelinde 2 bin 914’ü Çin’de olmak üzere 3 bin 44 kişi yaşamını yitirirken, virüsün bulaştığı kişi sayısı 89 bini geçti.

AVRUPA’DA İKİ ÜLKEDE DAHA İLK KEZ VAKAYA RASTLANMIŞTI

Kovid-19 vaka sayısı İspanya’da 115’e yükselirken, İspanya’nın komşuları Portekiz ve Andorra’da da ilk koronavirüs vakaları tespit edildi. Portekiz ve İspanya’daki vakaların çoğunlukla son dönemde İtalya’nın kuzeyine seyahat etmiş kişilerden kaynaklandığı belirtildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.