Koronavirüsü yüzde 90 önledi! ABD’li ilaç devinden aşı müjdesi!

ABD’li ilaç devi Pfizer, on binlerce gönüllünün katıldığı çalışmada geliştirdiği aşının, koronavirüsü yüzde 90 oranında önlediğini duyurdu.

ABD’li ilaç şirketi Pfizer’dan yapılan açıklamada, deneysel koronavirüs aşısının, klinik denemelerin son aşamasında başarılı olduğu ve bu aşının pandemiye karşı mücadelede bir kilometre taşı olduğu belirtildi.

Aşının insanların kullanımına hemen sunulmayacağını belirten Pfizer, ABD Gıda ve İlaç Dairesi tarafından değerlendirilmeye tutulacağını açıkladı.

YÜZDE 90’DAN FAZLA ETKİLİ

On binlerce gönüllüyle yapılan araştırmada bir gruba iki doz deneysel aşı diğer gruba tuzlu su plasebo verildi. Yapılan çalışmada aşının yüzde 90’dan fazla etkili olduğu görüldü.

Hala devam eden çalışmalar ve etki düzeyi araştırması sürmesine rağmen aşının işe yaradığının ortaya konulduğunu belirten Pfizer CEO’su Albert Bourla, “Bugün bilim ve insanlık için harika bir gün” derken “Aşama 3, COVID-19 aşısı denememizin ilk sonuçlarıdır. Bu aşama aşımızın COVID-19’u önleme yeteneğinin ilk kanıtını ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

HİSSELERDE HIZLI YÜKSELİŞ

Koronavirüs aşısının yüzde 90’ın üzerinde etkili olduğu haberinden sonra ABD merkezli Pfizer’ın hisseleri yüzde 13, Alman merkezli BioNTech’in hisseleri ise yüzde 26 arttı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.