Koronavirüs salgını ABD’de yayılıyor!

Washington’un ardından New York’ta da koronavirüs salgını nedeniyle acil durum ilan edildi. New York Belediye Başkanı Bill De Blasio, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kentte acil durum ilan ettiğini açıkladı.

ABD’nin başkenti Washington’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle acil durum ilan edilmesinin ardından aynı uygulama New York’ta da yürürlüğe konuldu.

New York Belediye Başkanı Bill De Blasio, yaptığı açıklamada 500’den fazla insanın katılacağı etkinliklerin yasaklandığını belirtti.

De Blasio, Barclays Center ve Madison Square Garden gibi spor komplekslerinin aylarca kullanılmayacağı konusunda uyarıda bulundu.

Daily Mail’in haberine göre New York Belediye Başkanı, acil durum kararına ilişkin olarak “Bu acı verici. Yapmak istediğimiz bir şey değil ama yapmak zorundayız” diye konuştu.

Rakamların ‘çarpıcı ve rahatsız edici’ olduğunu söyleyen De Blasio, ‘çok endişeli’ olduğunu belirtti.

New York kentinde şu an teyit edilmiş 95 vaka bulunuyor. Dün tespit edilen 45 vakanın 25’i Manhattan’da, 24’ü Brooklyn’de, 17’si Queens’te, 10’u Bronx’ta ve 5’i Staten Island’da bulunuyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.