Koronavirüs için özür diledi!

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan, 3 binden fazla kişinin ölümüne neden olan koronavirüs adeta dünyanın her yerine yayılıyor. Rusya’da koronavirüs vakası 3’e yükselirken, Nijerya’da bir İtalyan vatandaşında virüs tespit edilmesinin ardından bu kişiyle temas eden 39 kişi karantinaya alındı. Güney Kore’de de virüsün yayıldığı kilisenin kurucusu halktan özür diledi.

Rusya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen kişi sayısının üçe yükseldiği belirtildi.

Rus haber ajansı RİA’ya göre, şubatta İtalya’ya seyahat eden ve halihazırda Rusya’da yaşayan bir kişide daha Kovid-19 tespit edildi.

BU KEZ RUS VATANDAŞI

Virüse yakalanan kişinin Rus vatandaşı olduğu ve karantinaya alındığı, bu kişiyle İtalya’ya gidenlerin hastanede ve evlerinde gözetim altında tutulduğu belirtildi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, ocak ayında Tümen ve Sibirya’nın güneyindeki Transbaykal bölgesinde Çin vatandaşı iki kişide Kovid-19 tespit edildiğini duyurmuştu.

Golikova, Kovid-19 nedeniyle alınan tüm önlemlerin süresinin uzatıldığını belirterek Güney Kore ile karşılıklı uçuşlar ve İran vatandaşlarına yönelik vize uygulamasında kısıtlama kararları alındığını daha önce açıklamıştı.

KİLİSE HALKAN ÖZÜR DİLEDİ

Güney Kore’de Kovid-19’un ülkeye hızla yayılmasının nedeni olarak gösterilen ‘Shincheonji Kilisesi’nin kurucusu Lee Man-hee halktan özür diledi.

BBC’nin haberine göre, basın toplantısında dizlerinin üzerine çöküp başını öne eğerek halktan Kovid-19’un ülkede hızla yayılmasına neden olduğu için samimiyetle özür dileyen Lee, yaptırdığı Kovid-19 testinin sonucunun negatif olduğunu söyledi.

blank

YAKALANANLARIN YÜZDE 60’I KİLİSE MENSUBU

Kasıtlı olmasa da çok sayıda kişiye virüs bulaştığını belirten 88 yaşındaki Lee, ellerinden geleni yaptıklarını ancak virüsün yayılmasını önleyemediklerini ifade etti.

Ülkedeki 4 binden fazla Kovid-19 vakasının yaklaşık yüzde 60’ı Shincheonji Kilisesi mensubu.

Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinden 21 Şubat’ta yapılan açıklamada, ülkede virüs bulaştığı yeni tespit edilen kişilerden çoğunun, Daegu şehrinde, Kovid-19 taşıdığı sonradan anlaşılan bir kişinin Shincheonji Kilisesi’nde katıldığı ayinlerde bulunduğu aktarılmıştı.

NİJERYA’DA 39 KİŞİ KARANTİNADA

Nijerya Sağlık Bakanı Dr. Osagie Ehanire, başkent Abuja’da düzenlediği basın toplantısında, Lagos kentinde bir İtalyan vatandaşında virüs tespit edilmesinin ardından bu kişiyle temas eden 39 kişinin karantinaya alındığını belirtti.

Ehanire, İtalyan vatandaşının da yaşadığı evinden çıkmadığını kaydetti.

Virüsle ilgili ülkede gerekli önlemlerin alındığını ifade eden Ehanire, özellikle ülkenin üç büyük havaalanında sıkı kontrol yapıldığını söyledi.

Nijerya’da 25 Şubat’ta İtalyan’ın Milano kentinden Lagos’a gelen İtalyan vatandaşında Kovid-19 tespit edilmişti. Kovid-19, Afrika kıtasında ilk kez Cezayir, Mısır ve daha sonra da Nijerya’da görülmüştü.

KORONAVİRÜS İRAN’I SARIYOR!

İran Sağlık Bakan Yardımcısı Ali Rıza Reisi, başkent Tahran’da düzenlediği basın toplantısında Kovid-19 nedeniyle 12 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve dünden bu yana 523 yeni vaka tespit edildiğini söyledi.

Böylece ölenlerin sayısı 66’ya çıkarken, vaka sayısı bin 501’e yükseldi.

Reisi, şu ana kadar 7 bin 280 kişinin koronavirüs şüphesiyle hastanelere başvurduğunu ve 4 bin 312 kişiden test alındığını dile getirdi.

291 KİŞİ İYİLEŞEREK TABURCU OLDU

Reisi, ülke genelinde koronavirüs teşhisi konulan 291 kişinin ise iyileşerek taburcu edildiğini belirtti.

İranlı yetkili, en fazla vakaya Tahran, Merkezi, Kum ve Gilan eyaletlerinde rastlandığını kaydetti.

TAHRAN’DA TEDBİRLER DAHA DA ARTIRILDI

Bu arada, salgına karşı alınan tedbirler kapsamında Tahran’daki Azadi Meydanı’nda dezenfekte çalışmaları sürüyor.

Belediye çalışanlarının yanı sıra güvenlik güçleri de İnkılap Caddesi’nde bu çalışmalara destek veriyor.

Yetkililer, halka toplu taşıma araçlarını kullanmama çağrısında bulunuyor.

YETKİLİLER DE TEHDİT ALTINDA

İran’da koronavirüse yakalananlar arasında İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur’un da olduğu 5 milletvekili, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar, Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi ve Kum Tıp Üniversitesi Rektörü Muhammed Rıza Kadir de yer alıyor. İran’ın önde gelen din adamlarından ve eski Vatikan Büyükelçisi Hüccetülislam Hadi Hüsrevşahi ve Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Üyesi Muhammed Mirmuhammedi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetti

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.