Koronavirüs hücrelere ölü olarak giriyor

ABD’deki Johns Hopkins Üniversitesi, koronavirüsle mücadelede kapsamında yürütülen araştırmalarda ilginç bulgulara ulaştı.

İlk olarak Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını bu zamana kadar 600 binden fazla insana enfekte oldu. 25 binden fazla insanın ölümüne yol açan virüsle mücadele eden bilim insanları ise çok ilginç bulgulara ulaştı.

Uzmanlar, yaptıkları araştırmalarda ölümcül virüsün insan hücrelerine ölü olarak girdiğini, daha sonra mutasyona uğradığını açıkladı.

MÜCADELENİN ZOR OLMASININ NEDENİ: ZOMBİ VİRÜS

Twitter’da söz konusu araştırmalara ilişkin bir yazı dizisi oluşturan Akademisyen Kubilay Kaptan, söz konusu ‘zombi virüs’ hakkında bilgi verdi.

İşte o yazı dizisi;

Belki bazılarınıza da gelmiştir. John Hopkins Üniversitesi’nden gelen bilgilendirmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Dilimize çok hızlı çevirdim, hatalar için kusura bakmayın lütfen:

1.Virüs canlı bir organizma değildir, ancak oküler, burun veya bukkal mukozanın hücreleri tarafından emildiğinde genetik kodlarını değiştiren koruyucu bir lipid tabakası (yağ) ile kaplı bir protein molekülüdür. (mutasyon) ve onları saldırgan ve çoğaltıcı hücrelere dönüştürür.

2.Virüs canlı bir organizma değil, bir protein molekülü olduğu için öldürülmez, kendi kendine bozulur (çürür). Parçalanma süresi sıcaklığın, nemin ve üstünde bulunduğu malzemenin türüne bağlıdır.

3.Virüs çok kırılgandır; onu koruyan tek şey ince bir dış yağ tabakasıdır. Bu yüzden herhangi bir sabun veya deterjan en iyi çözümdür, çünkü köpük yağı keser (çok fazla ovmalısınız). Yağ tabakasını eriterek, protein molekülü kendi kendine dağılır ve parçalanır.

4.ISI yağı eritir; bu yüzden ellerinizi, kıyafetlerinizi ve her şeyi yıkamak için 25 derecenin üzerinde su kullanmak çok iyidir. Ek olarak, sıcak su daha fazla köpük yapar ve bu da daha da iyi etki yapar.

5.Alkol veya % 65’in üzerinde alkol içeren herhangi bir karışım HERHANGİ BİR YAĞ, özellikle virüsün dış lipit tabakasını çözer.

6.1 ölçü çamaşır suyu ve 5 ölçü su içeren herhangi bir karışım doğrudan proteini çözer, içeriden ayırır.

7.Oksijenli su, sabun, alkol ve klordan daha az etkildir, çünkü peroksit virüs proteinini çözer, ancak saf olarak kullanmanız gerekir ve cildinize zarar verir.

8.Virüs bakteri gibi canlı bir organizma değildir; canlı olmayan birşeyi antobiyotiklerle öldüremezsiniz.

9.Kullanılmış veya kullanılmamış giysileri, çarşafları veya giysileri ASLA sallamayın. Gözenekli bir yüzeye yapıştırılmış olsa da, çok inerttir ve 3 saat (kumaş ve gözenekli), 4 saat (bakır, doğal antiseptik olduğu için) ve ahşap, tüm nemi giderir ve izin vermez. soyulur ve parçalanır). ), 24 saat (karton), 42 saat (metal) ve 72 saat (plastik) kalabilir. Ancak sallarsanız veya tüy silgiler kullanırsanız, virüs molekülleri 3 saate kadar havada yüzer ve burnunuza yerleşebilir.

10.Virüs molekülleri dışarıda soğukta çok kararlı kalırlar veya evlerde ve arabalarda klimalar gibi yapay olarak kalırlar. Ayrıca, kararlı kalmak için neme ve özellikle de karanlığa ihtiyaçları vardır. Bu nedenle, kuru, sıcak ve parlak ortamlarda daha hızlı bozunacaktır.

11.UV IŞIĞI’nı içeren herhangi bir yüzey, cisim, virüs proteinini parçalamaktadır. Örneğin, bu şekilde bir maskeyi dezenfekte etmek ve yeniden kullanmak mükemmeldir. Dikkatli olun, UV Işığı ayrıca ciltteki kollajeni parçalar, sonunda kırışıklıklara ve cilt kanserine neden olur.

12.Virüs sağlıklı ciltlerden geçemez.

13.Sirke yararlı DEĞİLDİR çünkü koruyucu yağ tabakasını bozmaz.

14.En güçlü votka % 40 alkol içerir. Virüsün çözülmesi için ise % 65’e ihtiyacınız vardır.

15.LISTERINE % 65 alkol içerir.

16.Alan ne kadar sınırlı olursa, virüsün konsantrasyonu o kadar fazla olabilir. Ne kadar açık veya doğal havalandırma olursa o kadar az olur.

17.Kilitler, anahtarlar, uzaktan kumanda, cep telefonu, saatler, bilgisayarlar, masalar, TV, vb dokunmadan önce ve sonra ellerinizi yıkamak zorundasınız.

18.Elleriniz çok KURU olmamalı, onları NEMLENDİRMELİSİNİZ çünkü moleküller mikro çatlaklara gizlenebilir. Nemlendirici ne kadar kalın olursa o kadar iyidir.

19.Ayrıca virüsün gizlenmesi için tırnaklarınızı KISA tutun.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.