Koronavirüs Google aramalarımızı da değiştirdi

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (corona virüs) salgını sadece kurulu düzenlerimizi değil pek çok alışkanlığımızı da değiştirdi. Bu süreçte internet ve sosyal medya alışkanlıklarımızda ciddi bir yükseliş yaşanırken, bu mecraları kullanma potansiyelimizde de önemli değişlikler oldu. Örneğin, korona Google aramalarımızı bile değiştirdi.

Uluslararası Dijital Girişimcilik Derneği, ‘Kovid-19 ve Türkiye İnternet Alışkanlıkları Analizleri’ çalışmasını detaylarını açıkladı. Bu araştırma göre, korona Google aramalarımızı bile değiştirdi, Kovid-19 salgını sürecinde Türkiye genelinde internette yapılan en popüler ilk 10 arama; EBA TV, La Casa De Papel, kısa çalışma ödeneği, açık kapı, Aytaç Yalman, Berat Kandili, Ziraat kredi başvuru, entübe ne demek, Halkbank kredi başvuru, ePttAVM oldu.

KORONAVİRÜS ETİKETLERİNE YOĞUN İLGİ

Araştırmaya göre, 17 Nisan’a kadar Instagram’da 2 milyondan fazla gönderinin #koronavirüs, #covid19, #koronatürkiye ve #koronagünleri etiketi ile paylaşıldığını aktaran Çalmuk, “Instagram’da #koronavirüs benzeri etiketlerle paylaşılan gönderiler 110 milyon kadar bir etkileşim aldı. #evdekal, #evdekaltürkiyem, #evdehayatvar etiketleri ile 3 milyondan fazla gönderi paylaşıldı. Bu gönderiler 145 milyondan fazla gösterim aldı.” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Dijital Girişimcilik Derneği (UDGD) Başkanvekili Ahmet Muhammed Çalmuk, Türkiye’de #koronavirüs ve benzeri etiketlerle 6 milyondan fazla tivit atıldığını, atılan bu tivitlerin 1 milyardan fazla tık aldığını söyledi.

İLK SIRADA EBA TV İLE LA CASA DE PAPEL VAR

Google Indeks’te genel olarak Kovid-19 ve benzeri arama gruplarını içeren 600 milyondan fazla içeriğin yüzde 57’sinin Google kayıtlı haber siteleri tarafından üretildiğini aktaran Çalmuk “Kovid-19 salgını sürecinde Türkiye genelinde internette yapılan en popüler ilk 10 arama; EBA TV, La Casa De Papel, kısa çalışma ödeneği, açık kapı, Aytaç Yalman, Berat Kandili, Ziraat kredi başvuru, entübe ne demek, Halkbank kredi başvuru, ePttAVM olmuştur” diye konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.