Korona Danışma Hattı ‘Alo 184’ hizmete girdi

Sağlık Bakanı Koca’nın açıkladığı Sağlık Bakanlığı’na bağlı Korona Danışma Hattı hizmet vermeye başladı. Uzman hekimlerin de görev alacağı rehberlik hizmeti ile geniş bir kitleye koronavirüs hakkında bilgi verilmesi hedefliyor.

Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) Korona Danışma Hattı, ‘Alo 184’ üzerinden hizmet vermeye başladı.

Sağlık sisteminde yaşanan sorunların yerinde ve eş zamanlı tespiti, sorunun çözümünde etkin olacak mekanizmaların hızla harekete geçirilmesi amacıyla kurulan SABİM, bundan sonra yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili bilgilendirmede bulunacak.

‘ALO 184’ HATTI HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün düzenlediği basın toplantısı sırasında açıkladığı SABİM’e koronavirüs danışma hattı eklenmesi çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlandı.

Bakanlık yetkilileri, koronavirüs hakkında ‘Alo 184’ hattı üzerinden danışmanlık hizmeti verecek merkezin bugün faaliyete geçtiğini duyurdu.

UZMAN HEKİMLER DE BİLGİLENDİRME YAPILACAK

Türkiye’de vaka görülmesinin ardından bazı vatandaşların kimi şikayetlerine bağlı tedirginlikler yaşamaya başladığı, danışma hattının bu tedirginlik ve şikayetlere yönelik hizmet sunacağı belirtildi.

Uzman hekimlerin de görev alacağı rehberlik hizmetiyle bazı ön hizmetlerin geniş kitleye verilmesi hedefleniyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.