Korona belirtilerinde sıralama değişti

İngiltere’de 17 bin 500 kişiden gelen verilere göre, Covid testi pozitif çıkanların en yaygın bildirdiği semptom artık boğaz ağrısı. Öne çıkan diğer belirtiler ise baş ağrısı, burun tıkanıklığı ve öksürük.

İngiltere’de Ulusal Sağlık Sistemi’nin (NHS) listesinde ilk sıralarda yer alan yüksek ateş ve koku/tat kaybı, son dönemdeki hastalarda eskisine göre çok daha nadir görülüyor. Ses kısıklığı, hapşırma, yorgunluk, kas ağrısı ve baş dönmesi, sık bildirilen belirtilerden.

Zoe App adlı uygulamanın verilerine göre, öne çıkan 20 Covid belirtisi sırasıyla şöyle: “Boğaz ağrısı – yüzde 58, baş ağrısı – yüzde 49, burun tıkanıklığı – yüzde 40, kuru öksürük – yüzde 40, burun akıntısı – yüzde 40, balgamlı öksürük – yüzde 37, ses kısılması – yüzde 35, hapşırma – yüzde 32, yorgunluk – yüzde 27, kas ağrısı – yüzde 25, baş dönmesi – yüzde 18, lenf bezlerinin şişmesi – yüzde 15, göz ağrısı – yüzde 14, koku hissinde değişim – yüzde 13, göğüs ağrısı – yüzde 13, ateş – yüzde 13, terleme – titreme – yüzde 12, nefes darlığı – yüzde 11, kulak ağrısı- yüzde 11 ve koku kaybı – yüzde 10.”

BBC, bu tablonun diğer araştırmalarla da tutarlı olduğunu teyit etti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.