Kordsa, Türkiye’ye 22 Milyon USD Değerinde Yatırım Kararı Aldı

Sürdürülebilir büyüme odaklı yatırımlarına devam eden Kordsa, artan müşteri talepleri doğrultusunda tekkord terbiye üretiminde ilave hat ile kapasitesini artıracak. Şirket ayrıca inşaat güçlendirme inşaat pazarındaki gücünü arttırmak ve büyüme hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla Türkiye’deki polipropilen monofilament fiber donatı hattı için de ek yatırım kararı aldı.

Lastik, kompozit ve inşaat güçlendirme lideri Kordsa, 12 milyon USD değerinde iki yeni yatırımla istikrarlı büyümesini sürdürüyor. 7 milyon USD yatırımıyla yüksek performans lastiklerinde kullanılan tekkord terbiye üretiminde ilave hat ile kapasitesini artıracak şirket, aynı zamanda inşaat güçlendirme iş alanında faaliyet gösteren markası Kratos’un polipropilen monofilament fiber sentetik donatı üretimi için 5 milyon USD ek yatırım yapacak. Kordsa yılın ikinci çeyreğinde başlatılan polyester iplik üretim hattı yatırımı ile birlikte toplam 22 milyon dolarlık yatırım ile ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

7 milyon USD’lik yatırımla Kordsa pazar payını arttırmayı hedefliyor

2022 yılının üçüncü çeyreğinde Türkiye’de başlayan Tekkord (Single End Cord – SEC) Terbiye Hattı Genişleme projesi kapsamında Kordsa’nın yatırım kararı aldığı 2. tekkord terbiye ünitesi, otomotiv endüstrisinin yenilikçi hammadde ihtiyacına yanıt verilmesinde önemli bir rol oynayacak.Tekkord ürünü için özel kalitede iplik üreten Kordsa’nın bu yatırımının, 2024 yılının ilk çeyreğinde devreye alınması öngörülüyor.

Kordsa, inşaat güçlendirme sektöründeki büyüme stratejilerine devam ediyor

Kordsa’nın İzmit’teki fabrikasında inşaat güçlendirme alanında devreye aldığı polipropilen monofilament sentetik fiber donatı hattı 2018’den itibaren aralıksız üretimine devam ediyor. Şirket, inşaat güçlendirme sektöründeki büyüme stratejilerine paralel olarak, Türkiye pazar liderliğini devam ettirmek ve ihracat pazarlarındaki fırsatları değerlendirmek amacıyla üretim kapasitesini iki katına çıkaracak 5 milyon dolarlık yeni hat yatırımı kararını verdi. Kordsa’nın İzmit tesislerinde yapacağı bu yatırımı 2024 yılının ilk çeyreğinde devreye alması planlanıyor.

Kordsa, yeni polyester yatırımı ile üretimine güç katıyor

Aynı zamanda Kordsa, yılın ikinci çeyreğinde İzmit üretim tesisine 7000 ton polyester iplik yatırımı kararı almıştı. Toplam 9,8 milyon USD olarak planlanan yatırım sonrası Şirket, yeni hat yatırımıyla birlikte yeni nesil polyester iplik ürünleri üretimini daha güçlü bir konuma taşıyacak. Hattın 2024 yılının üçüncü çeyreğinde devreye girmesi planlanıyor.

Kordsa CEO’su İbrahim Özgür Yıldırım,“İleri malzeme şirketi olarak Kordsa, lastik güçlendirme sektöründe polimer ve iplik üretim, büküm,dokuma ve terbiye üretim aşamalarının her birindeki üstün teknolojisi, küresel ayak izi ve geniş ürün portföyü ile pazarın en önemli oyuncuları arasında yer alıyor.

Aynı şekilde inşaat güçlendirme sektöründeki büyüme stratejilerimize paralel olarak, Türkiye ve Dünyada pazar liderliğimizi devam ettirmek ve ihracat pazarlarındaki fırsatları değerlendirmek için yatırımlarımıza devam ediyoruz.

Ana hedefimiz müşterilerimiz için “değer yaratarak” büyümek. Bu sebeple yüksek performanslı, katma değerli ürünler üzerinde çalışıyoruz. Yaşamın her alanını güçlendirme vizyonumuz doğrultusunda ülke ekonomisine katkı sunan yatırımlarla, sürdürülebilir büyümemize devam edeceğiz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.