Konya’da havuç hasadı başladı

Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çumra’da havuç hasadına katılarak çiftçilerle bir araya geldi. Türkiye’de üretilen havucun yüzde 70’e yakın kısmının Konya’da üretildiğini belirten Başkan Altay, “Konya her manada üreten bir şehir. Biz de bir havuç hasadına eşlik ettik. Bu yıl bereketli bir yıl. Hem ekilen ürün çok fazla hem de rekoltenin en yüksek olduğu dönemlerden birisini yaşıyoruz. Çiftçilerimize mutlu, bereketli bir dönem diliyorum.” dedi.

Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çumra’da havuç hasadına katıldı.

Çumra Belediye Başkanı Recep Candan’ın da eşlik ettiği havuç hasadında çiftçilerle bir araya gelen Başkan Altay, havuç ihracatı konusunda Konya’nın önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, Konya’nın birçok ürünün yetiştirilmesine elverişli bir şehir olduğunu söyledi.

ÇİFTÇİLERİMİZE MUTLU BEREKETLİ BİR DÖNEM DİLİYORUM

Türkiye’de üretilen havucun yüzde 70’e yakın kısmının Konya’da üretildiğini belirten Başkan Altay, “Üreticilerimiz hem Kaşınhanı’nda hem bölgedeki mahallelerde, kasabalarda, ilçelerde havuç üretimi gerçekleştiriyor. Bir kısmı da ihracata gidiyor. Konya her manada üreten bir şehir. Biz de bir havuç hasadına eşlik ettik. Artık makinaların çıkmasıyla bu işler kolaylaştı ama yine de toprakla uğraşmak zor ve zahmetli bir iş. Çiftçimizin uğraştığının karşılığını alması lazım. Bu yıl bereketli bir yıl. Hem ekilen ürün çok fazla hem de rekoltenin en yüksek olduğu dönemlerden birisini yaşıyoruz. Çiftçilerimize mutlu bereketli bir dönem diliyorum.” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.