Komedi ve Gençlik filmi “Son Parti” 8 Nisan’da vizyona girecek

Yapımcılığını Ulak Entertainment’ın yaptığı, senaryo ve yönetmenliğini Enes Ateş’in üstlendiği Romantik – Komedi ve Gençlik filmi “Son Parti”, 8 Nisan’da vizyona girecek…

YouTube video

Başrollerini Fırat Altunmeşe, Almila Ada, Nil Keser, Ömer Faruk Çavuş, Sezer Sarıçay’ın paylaştığı film, Shakespeare’in “Hırçın Kız” (The Taming of the Shrew) adlı komedi oyununun serbest bir uyarlaması.

Filmin Konusu :

İkiz kardeşler Katre ve Birsu, Şehnaz Lisesi 12. sınıfta okurlar. Birsu okulun popüler kızı, Katre ise ailenin asi çocuğudur. Dönem sonu gelmiş ve bir Şehnaz Lisesi geleneği haline gelmiş Egemen’in doğum günü partisi kutlanacaktır. Ancak o yıl mezun olacaklar ve bu sınavlardan önce son kez bir araya gelecekleri özel bir akşam olacaktır.

12 D öğrencisi Deniz, Birsu’ya aşıktır ve o akşam açılmayı planlar. Ancak Birsu’nun pimpirikli babası doğum gününe gitmesine yalnızca ikiz kardeşi Katre’de gelirse izin verir. Katre’nin ise bir partiye gitmeye hiç niyeti yoktur. Durumu öğrenen Deniz, Katre’yi partiye gitmeye ikna edecek birini aramaya başlar.

Yönetmen Görüşü

Sir Thomas Beechem’in “gençlik hayatın sonunda olmalıydı, ondan ancak o zaman yararlanırdık“ aforizması ve sinemada anlatımsal bir öğe olarak iç içe geçmiş evrenler hakkında düşünerek başladım bu hikayeye çalışmaya. Ne kadar ilginçtir bir doğum günü partisinin bir grup liseli için ne büyük anlamlar taşıyabildiği. Projeme ilham olan Shakespeare’in Hırçın Kız (The Taming of the Shrew) isimli oyununu okurken aklıma hep aynı soru takıldı: sahip olmak ile hakim olmak arasında nasıl bir fark var? İki adam üzerinden açıklanıyor bu durum. Shakespeare’in Katherine’nini Katre, Bianca’sını Birsu yaparken kendimde ve günümüz gençlerinde sürekli gözlemlediğim bu tematiği yansıtmaya çalıştım. Sahip olmak ve hakim olmak da aynı şey değil. Buradaki sorun sahip olma durumunun tek taraflı oluşunda. Bu filmin evreninde olgunluk süreci karakterlerin bu sorunu fark etmesi ile başlıyor. Bir şey sahip olana da başka birisi sahip olmaya çalışıyor ve bu böyle sürüp gidiyor. Sadece birisi sahiplendiği oranda sahiplenilirse ortadan kalkıyor hakimiyet sorunu. Çünkü hayatta herkes sevdiği kadar seviliyor.

“SON PARTİ” HAKKINDA…

Vizyon Tarihi : 8 Nisan 2022 / Cuma

Dağıtım : CJ ENM

Türü : Romantik – Komedi, Gençlik

Süre : 1 SAAT 38 DAKİKA

FİLMİN KÜNYESİ :

YAPIMCI ŞİRKET : ULAK ENTERTAINMENT

YAPIMCI : ENES ATEŞ & SADİ CANPOLAT

SENARYO &YÖNETMEN : ENES ATEŞ

UYGULAYICI YAPIMCI :EMRULLAH YETİM

GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ :JEAN PAUL SERESİN

MÜZİK : TAMER ÇIRAY

SANAT YÖNETMENİ : TAMER ÖĞRÜ

PROJE DANIŞMANI : VOLKAN İSKENDER

OYUNCULAR ve KARAKTERLERİ:

Fırat Altunmeşe : Deniz

Almila Ada : Birsu

Nil Keser : Katre

Ömer Faruk Çavuş : Ferman

Sezer Arıçay : Savaş

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.