KÖFN’ün “Bi’ Tek Ben Anlarım” teklisi 2022’de Türkiye’de en çok dinlenen şarkı oldu

Elektro-pop müziğin yükselen yıldızı KÖFN’ün bu yılın başlarında yayımladığı “Bi’ Tek Ben Anlarım” teklisi, Spotify verilerine göre 2022’de Türkiye’de en çok dinlenen şarkı oldu.

Son dönemin popüler grubu KÖFN’ün üyeleri Salman Tin ve Bilge Kağan Etil, müzikal yolculuklarını Milliyet Sanat Aralık 2022 sayısında Yavuz Hakan Tok’a anlattı. Yılın en iddialı çıkışlarından birine imza atan ikili, “Bazen ‘Aç kalsam da bu işi yapmaya devam edeceğim,’ diyorsun ama üretebilmemiz için belli başlı araçların da olması gerekiyor,” diyor ve ekliyor: “O yüzden popüler olmakta bir yanlış yok. Tam tersi bu işin doğası gereği, insanlar şarkılarımızı dinlesin diye yapıyoruz, yayınlıyoruz.”

2018 yılında “Bul Beni” teklisiyle sektöre adım atan KÖFN’ün, 2022’nin ilk aylarında çıkardığı ve yılın en çok dinlenen şarkısı olan “Bi’ Tek Ben Anlarım”, ikilinin geniş kitlelerce tanınmasını sağladı. Salman Tin ve Bilge Kağan Etil’den oluşan KÖFN, muhteşem bir çıkış yakaladıkları 2022’ye, 31 Aralık’ta tamamlamayı planladıkları ve tamamen yeni şarkılardan oluşan bir albümle veda etmeye hazırlanıyor.

“Bizim her şeyimiz riskli”

Grubun adını, “sepet” anlamına gelen “köfün” sözcüğünden yola çıkarak koyan ikili, müzikal birlikteliklerinin ev arkadaşlığıyla başladığını anlatıyor. Şarkıları birlikte yaptıkları gibi sahneye de sadece iki kişi olarak çıkan KÖFN, yaptıkları her şeyi riskli olarak tanımlasa da bu risklerin iyi bir sonuç doğurduğunu söylüyor: “Bizim her şeyimiz riskli. Adımız riskli, yaptığımız müzik, bestelerimiz, düzenlemelerimiz, ikili olmamız… Hepsi riskli. Kliplerimiz de öyle. Yadırgandı tabii ama bir yerde ibre sıfıra doğru gidecekken bir anda 300’e döndü. Sanki bu riskler iyi bir sonuç doğurdu gibi.”

“Her defasında başka şeyler deneyeceğiz”

“Bi’ Tek Ben Anlarım” teklisinin yakaladığı başarı için “Bilerek ya da bilmeyerek her şeyin doğru yapıldığı bir proje oldu. İnsanların yeni bir şey duymak istemesi, yeni bir tarz arayışı ve bizim de tam o sırada orada olmamız, bu şarkıyı çıkarmamız…” yorumunu yapan KÖFN, bundan sonrası içinse “Başka şeyler deneyeceğiz her defasında, o kaçınılmaz. ‘Buradan para geliyor, aynısını yapmaya devam edelim,’ diyemeyiz zaten, biz daralırız herkesten önce,” diyor.

Sepetindeki yeni şarkıların müjdesini de veren KÖFN’ün, Yavuz Hakan Tok’a verdiği röportajın tamamı Milliyet Sanat’ın Aralık 2022 sayısında…

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.