Kocaeli pedallayacak… Kayıtlar 23 dakikada doldu

Kocaeli’de bu yıl ikincisi düzenlenecek “Kocaeli Turizm ve Bisiklet Festivali” için kayıtlar 23 dakikada tamamlandı.

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli’nin kum, deniz, güneş turizmi açısından en önemli ilçesi Kandıra’da Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek ‘Kocaeli Turizm ve Bisiklet Festivali’, 23-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

Kocaeli Bisiklet Platformu ve Kandıra Belediyesi’nin paydaş olacağı festival organizasyonuna yoğun ilgi gösteren bisiklet tutkunları, 23 dakika içinde tüm asil ve yedek başvuruları tamamladı.

“Mutluluğa Pedal Çevir” temasıyla start alacak festivale kısa sürede yedekler ile birlikte 412 başvuru alındı.

TURİSTİK ÖNEME SAHİP MEKÂNLARDA PEDAL ÇEVİRİLECEK

Festivalde Kandıra’nın doğal turistik öneme sahip mekanlarını ve Kocaeli Doğa Turizmi Parkurları kapsamında hazırlanan 90 km uzunluğundaki Kandıra Sahil Bisiklet yolunun tanıtılması hedefleniyor. Kayıtlarla birlikte 4 gün sürecek festival Kerpe’den başlayacak. Festival için Bağırganlı, Cebeci, Akçakoca Bey Mezarı, Babatepe, Pembe Kayalar gibi tarihi ve doğal güzelliklerinin yer aldığı rotalarda pedal çevrilecek.

Kerpe’den başlayacak olan 350 bisikletçinin gelip kamp yapacağı alanda birçok etkinlikte gerçekleştirilecek. Kandıra’nın köylerinde ziyaret edilecek rota üzerinde yöresel lezzetler tanıtılacak. Ayrıca Bisiklet Showları, Kerpe Kayalıklarda trio müzik grubu konseri ve Kocaeli’nin dillere destan tatlısı pişmaniye tanıtı yapılacak.

350 BİSİKLETÇİ KANDIRA’YI KEŞFEDECEK

350 bisikletçinin katılım sağlayacağı festivalde, katılımcılar için ihtiyaç olabilecek tüm imkanlar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Kandıra’da, birinci gün Kerpe-Kandıra Merkez ve Kerpe parkuru, ikinci gün Kerpe-Cebeci-Babalı ve Kerpe parkuru, üçüncü gün Kerpe-Kandıra, Bağırganlı ve Kerpe parkuru, 4. Gün ise Kerpe-Babatepe-Akçakoca Bey Mezarı ve Kerpe güzergahlarında pedal çevrilecek. 3 günlük festivalin sonunda Kocaeli’nin incisi Kandıra, pedallar ile keşfedilmiş olacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.