Kocaeli İzmit’te ilk koza hasadı yapıldı

Kocaeli’de tarımsal kalkınma hamleleriyle üreticilere öncü ve örnek olan İzmit Belediyesi, hayata geçirdiği İpek Böcekçiliği Besleme Evi projesinde ilk koza hasadını gerçekleştirdi

KOCAELİ (İGFA) – İzmit Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl Süleymaniye Mahallesi’nde hayata geçirdiği İpek Böceği Evi projesinde ilk hasat yapıldı. Kadın çiftçinin bakımını üstlendiği projede, verimli bir hasat gerçekleştirildi. 4 kadın üreticinin sürdürdüğü projede yapılan hasat sonrası ortalama 50 ile 70 kilogram arasında koza hasadı yapıldı.

İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Burak Yıldız, “22 Mayıs günü başlattığımız İpek Böcekçiliği Besleme Evi projesinde 48 günün ardından sona geldik. Bugün hasadımızı başlattık. Kozalarımız çok sağlıklı durumda. Süleymaniye Köyü’nde yaşayan kadın çiftçilerimiz kendi elleriyle devam ettikleri projede kadın gücünü göstererek elde ettikleri başarıyla herkesin yüzünü güldürdü. Bu sene sürdürmüş olduğumuz üretimi tamamladık. Önümüzdeki sene çalışmalarımız devam edecek. İpek Böcekçiliği üretimini İzmit’te tekrar canlandırmak istiyoruz” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.