Kocaeli İzmit’te ‘Cemevi’ tartışması

Kocaeli’de İzmit Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısında Cemevlerine ibadethane statüsüne Cumhur İttifakı’ndan onay çıkmadı.

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Haziran ayı Belediye Meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının 8. Gündem maddesinde Cemevlerinin ibadethane statüsü ile ilgili Sosyal Hizmetler Komisyonunun raporu görüşüldü.

Raporda Cemevlerinin diğer ibadethanelere verilen hakları eşit olarak almalarına yönelik ibadethane olarak kabul edilmesi teklifi ilgili müdürlüğe iade edilmesi kararı çıktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP’li Meclis üyesi Devrim Bal, “3 AK Partili 2 CHP’li meclis üyelerinin olduğu komisyonda 5 toplantı gerçekleştirildi. Aslında bakacak olursak 5 toplantının 4’ü olumlu havada geçti ancak ne yazık ki son toplantıda AK Partili meclis üyelerimizin cemevlerinin ibadethane sayılması konusundaki teklifi müdürlüğe iade etmesi talebinden dolayı bizler muhalif oy kullandık. Muhalefet şerhimizi de kamuoyunun bilgisine sunmak istiyorum” dedi.

Yerel yönetimlerin de bu doğrultuda adım atması Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurumları arasındaki tutarlılığa katkı sağlayacağını ifade eden Bal, “Sonuç olarak Cemevlerinin diğer ibadethanelere verilen hak ve hizmetleri eşit olarak almalarına yönelik, ibadethane olarak kabul edilmesi teklifinin “ilgili müdürlüğe iade edilmesi kararını “ doğru bulmuyor, Cemevlerinin ibadethane statüsünün kabul edilmesi yönünde oy kullanarak kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” diye konuştu.

Toplantıda Cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi maddesine ilişkin söz alan CHP’li meclis üyesi Çetin Sarıca, tüm vatandaşların ortak ödediği vergilerle yönetilen belediyelerin cemevlerine verdiği yardımların bir lütuf değil, ihtiyaç olduğunu söyledi.

“Aynı coğrafyada binlerce yıldır kardeşçe yaşadığımız kardeşlerimizin ibadethane ile ilgili bu talepleri çok makul bir talep” diyen Sarıca, tüm vatandaşların ortak ödediği vergilerle yönetilen belediyelerin cemevlerine verdiği yardımların lütuf olmadığını, bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.