Kocaeli Genelinde Üstyapı Çalışmalarını Yıl Sonuna Kadar Tamamlayacak

Abonelerine çeşmelerinden içilebilir su sağlamak için sağlıklı altyapı ile işletmecilik hizmetleri sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, il genelinde yaptığı altyapı yatırımların ardından kazı alanlarının asfalt, parke ve bordür gibi üstyapı çalışmalarını da gerçekleştiriyor. Şehre hayat katan altyapı yatırımlarını program çerçevesinde sürdürdüklerini ifade eden İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, “Altyapı çalışmalarını tamamladığımız bölgelerde kazı alanlarının çökme sürecinin ardından süratle üstyapı çalışmaları yapıyoruz. Şehrin altyapı ve üstyapısını ilmek ilmek işliyoruz. Hedefimiz yılsonuna kadar bütün üstyapı çalışmalarını tamamlamak olacaktır.” dedi.

“MUTLU ŞEHİR KOCAELİ” ÇALIŞMALARI
Kocaeli, yapılan yatırımlar ile birlikte sürekli gelişiyor. Ülkemizin önemli sanayi kentlerinden biri olan Kocaeli’nin gelişmesi ile birlikte nüfusu da sürekli artıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “Mutlu Şehir Kocaeli” mottosu ile birlikte şehir merkezleri ve kırsal mahallerin farkı kalmadı. Şehrin altyapısını kontrol altında bulunduran İSU Genel Müdürlüğü, gelişmeye bağlı olarak şehrin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak, kayıp kaçakları azaltmak, çevrenin korunmasının sürekliliğini sağlamak ve yüzey sularından kaynaklanan problemlerin önüne geçmek için altyapı yenileme ve dere ıslahı çalışmaları gerçekleştiriyor. 2022 yılı yatırım programı kapsamında yenileme ile yeni yerleşim alanlarının altyapı ihtiyaçlarını karşılanması için altyapı çalışmaları program çerçevesinde devam ediliyor.

İLÇE İLÇE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, yapılan altyapı yenileme çalışmaları nedeniyle kazı alanlarının eski haline getirilmesi için üstyapı çalışmalarını da gerçekleştiriyor. Kazı alanlarının dolgu sürecinin ardından İzmit, Körfez, Derince, Kartepe, Başiskele, Kandıra, Dilovası, Gebze, Karamürsel, Gölcük, Darıca ve Çayırova ilçelerinde altyapı çalışması yapılan sokak ve caddelerde üstyapı çalışmaları kapsamında asfalt serim, asfalt yama, parke ve bordür çalışmaları yapılıyor. Ekipler, her gün birçok noktada üstyapı çalışmalarını sürdürüyor.

SAĞLIK,”ŞEHRİN ALTYAPI VE ÜSTYAPISINI İLMEK İLMEK İŞLİYORUZ”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın hizmet vizyonu kapsamında şehrin altyapı ve üstyapısını ilmek ilmek işlediklerini ifade eden İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, yaptıkları altyapı yenileme çalışmaları ile birlikte içme suyunda kayıp kaçak oranını yüzde 26’ının altına düşürdüklerini söyledi. Altyapı çalışmalarının ardından kazı alanlarının üstyapı çalışmalarını da hızlandırdıklarını aktaran Genel Müdür Sağlık, “Altyapı çalışmalarını tamamladığımız bölgelerde kazı alanlarının çökme sürecinin ardından süratle üstyapı çalışmaları yapıyoruz. Bunun için birçok ihale gerçekleştirdik. Ekiplerimiz her gün şehrin birçok noktasında üstyapı çalışmalarını sürdürüyor. Şehrin altyapı ve üstyapısını ilmek ilmek işliyoruz. Altyapı ve üstyapı çalışmalarının sıkıntılarını biliyoruz. Şehrimiz ve insanımız için gece gündüz demeden çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz, yılsonuna kadar bütün üstyapı çalışmalarını tamamlamak olacaktır.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.