Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi, İRAP Çalıştayına ev sahipliği yaptı

Büyükşehir İtfaiyesi, İl Afet Risk Azaltma Planı çerçevesinde gerçekleştirilen çalıştaya ev sahipliği yaptı

Ulusal ve uluslararası düzeyde Müdahale, Önleme, Afet Koordinasyon ve Eğitim faaliyetlerini yürüten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İl Afet Risk Azaltma Planı çerçevesinde gerçekleştirilen İRAP Çalıştayınaa ev sahipliği yaptı.

İL AFET RİSK AZALTMA PLANI

2014 Yılında AFAD Başkanlığı tarafından başlatılan Türkiye Afet Planlamalarının ikinci ayağı olan ve 2020 yılında başlanan İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Çalıştayı, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

4 BAŞLIKTA 32 KONU GÖRÜŞÜLDÜ

Çalıştayda 4 başlık altında 32 konu üzerinde başlatılan risk çalışmaları ele alınırken toplantıya İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, İl AFAD Müdürlüğü yöneticileri ve teknik risk belirleme ekip personelleri katıldı. Çalışma alanlarına giren konularda sorumlu daire başkanlıkları ve Büyükşehir iştiraklerinin belirlenmesi, belirlenecek olan çalışma gruplarında iş ve işlemleri yürütecek bir asil, bir yedek teknik personelin belirlenmesi görüşüldü.

RİSKLİ ALANLAR BELİRLENECEK

Belirlenecek iş ve işlemlerden sonra ise Kocaeli İRAP çalışmalarına başlanılması suretiyle deprem, heyelan, taşkın alanlarının belirlenmesi, acil durum toplanma bölgesi alanlarının, alternatif kaçış yollarının plana işlenmesi, yeterli bütçe ayrılması ve bütçenin harcanması gibi konular hakkında istişare yapıldı.

İRAP NEDİR?

İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP), çözüm odaklı bir anlayış ile ilin afetselliğini ve afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler olmadan yapılacak çalışmaları eylemler biçiminde gösteren, sorumluları tanımlayan bir plandır.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.