KKTC’de maymun çiçeği virüsü paniği başladı

Koronavirüs salgınının ardından dünyanın çeşitli bölgelerinde görülen maymun çiçeği virüsü, uzmanları endişelendirmeye devam ediyor. Afrika kıtasının batı ve orta kesimlerinde görülen maymun çiçeği virüsü son olarak KKTC’de ortaya çıktı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanlığı, maymun çiçeği virüsü tespit edilen bir kişinin tedavi altına alındığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine bugün başvuran bir kişide maymun çiçeği hastalığı tespit edildiği belirtildi.

TEMASLI OLDUĞU KİŞİLER TESPİT EDİLİYOR
Açıklamada, söz konusu kişinin Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’nde tedavisine başlandığı ifade edildi.

Ayrıca hastanın temaslılarının takibi için işlemlerin başladığı kaydedildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.