Kızım Gibi Kokuyorsun’a İtalya’dan iki ödül

‘’Kızım Gibi Kokuyorsun’’ yurt dışı festivallerinde ülkemizi temsil etmeye devam ederken ödüllerine de yenilerini ekliyor.

Film, Milan Uluslararası Film Festivalinden ‘’Jüri Özel’’ ve ‘’En İyi Görüntü Yönetmeni’’ ödülleri ile döndü. Filmin görüntü yönetmenliğini ‘’Karşılaşma’’, ‘’Masumiyet’’, ‘’Yazgı’’ ve ‘’Melekler Evi’’ filmlerinin de görüntü yönetmenliğini yapan Ali Utku üstleniyor. Festival yolculuğuna yurt dışında devam eden ‘’Kızım Gibi Kokuyorsun’’ filminin vizyon tarihi 2020 yılının ilk ayları gibi planlanıyor.

YouTube video

Sinema Genel Müdürlüğü destekli olan yapım ayrıca mülteciler konusunda dikkat çekmesinden dolayı davet edildiği Amerika’daki iki üniversitede gösterimini yaptıktan sonra, Fransa’nın başkenti Paris’te Mavijaan Film Distribütörü himayesinde Fransa galasını gerçekleştirecek.

blank
Kızım Gibi Kokuyorsun

Film 12-19 Aralık’ta, 2019 yılının en gözde filmlerinin yer aldığı 17. Chennai Uluslararası Film Festivali’ndeki dünya seçkisinde de yer alacak. Festival’de ‘’Kızım Gibi Kokuyorsun’’la birlikte Can Evrenol’un ‘’Peri’’ filmi de 95 filmin arasından ülkemizi temsil edecek. Bu 95 film, 2019 Fiapf film festivallerinin tüm ödüllü filmlerini barındırıyor. ‘’Kızım Gibi Kokuyorsun ve Peri’’ Cannes, Berlinale, Venedik, San Sebastian gibi dünyanın en büyük festivallerinde prömiyer yapmayı başarmış filmler ve 2019’un en çok ses getiren filmlerinden olan Bong Joon-ho’nun yönetmenliğini yaptığı ‘’Parasite’’ filmi ile birlikte aynı seçkide bulunarak ülkemizi temsil edecek.

“Kızım Gibi Kokuyorsun” filmi Çağlar Ertuğrul’a ödül getirdi

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.