Kızılay Kadın Koordinasyon Kurulu Toplantısı İzmir’de yapıldı

Türk Kızılay Kadın Koordinasyon Kurulu, üçüncü toplantısını bu kez İzmir’de gerçekleştirdi. Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Koordinasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Türkiye’nin yedi bölgesi için yedi farklı proje görüşüldü.

Faaliyetlerine başladığı ilk günden bu yana her türlü insani yardım için gece gündüz demeden en zorlu koşullarda çalışan Türk Kızılay, çalışmalarını kadın gönüllülerinin desteği ile artırarak sürdürüyor. Gönüllü faaliyetlerin arttırılması, çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi çalışmaları kapsamında Türk Kızılay Kadın da teşkilatlanma sürecine ve faaliyetlerine kesintisiz devam ediyor.

Kızılay Kadın teşkilatlarına öncülük yapmak, kapsayıcı konularda ortak kararlar almak, alınan kararların uygulanmasını takip etmek amacıyla Türk Kızılay Kadın Koordinasyon Kurulu kurulurken Başkanlığına ise Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz getirildi. Kızılay Kadın Koordinasyon Kurulu 3. toplantısında konuşma yapan Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Kızılay Kadın yönetmeliğimiz 2020 yılının sonunda onaylanmış oldu. 154’ncü yılımızı bitiyoruz, Kızılay olarak 154 yıllık hikayenin içinde bu kadar güçlü bir mevzuat, kadınlar adına ilk kez yayınlandı. Sadece Türkiye için değil Uluslararası yardım kuruluşu IFRC, Kızılay Kızılhaç Federasyonlarına da örnek olabilecek güçte bir kadın desteğidir. Yardım kuruluşları kadın emeği ile yürüyen kuruluşlardır. Karar verici noktaya çıktıkça kişi sayısı ise oldukça azalıyor. Karar verici noktada kadınların olması son derece önemli. Kızılay’ın en üst noktasında Genel Başkanımız Kerem Kınık başta olmak üzere kadınların Kızılay’ın stratejilerine de yön vermesi konusunda çok güçlü bir irade var. Bugün toplandığımız bu kurulda aslında Kızılay Kadın adına strateji kararlarının alınacağı en üst kuruldur. Kızılay Kadın Teşkilatı olarak 1 yıl içinde 200 teşkilatımızı kurduk ve çok başarılı işlere imza attık, atmaya da devam ediyoruz.

7 Bölge 7 Proje

Kızılay Kadın Koordinasyon Kurulu, yedi bölgeden performans başarısına göre seçilen yedi bölge temsilcisi ve yedi yedek temsilci, üç daimi üye ile Kurul Başkanı ile toplam 18 kişiden oluşmakta. Türkiye’nin her bölgesinden temsilcimiz bulunmakta. Gündem toplantısında 7 bölge için 7 farklı kadın projesinin istişaresini yaptık ve 7 projeyi hayata geçireceğiz” dedi.

Toplantıya katılan Genel Başkan Yardımcısı ve Koordinasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Kızılay Kadın Koordinasyon Yöneticisi Psikolog Semra Aydın, İzmir Şube Başkanı Kerem Baykalmış, İzmir Kadın Başkanı Gözde Birman ve çeşitli bölgelerden gelen Koordinasyon Üyeleri, Kızılay’ın 154. Yılı dolayısıyla Urla Kadın Teşkilatının ev sahipliğinde düzenlenen etkinliklere katıldı. Etkinlikte Modacı Hakan Akkaya tarafından tasarımları, geri dönüşüm malzemelerinden yapılmış ve Kızılay Kadın gönüllüleri tarafından dikilen kıyafetler, Urlalı Özel Çocuklarımız ( Engelsiz Yüreklerimiz) tarafından sergilendi. Ardından Urla Belediyesi Konservatuvarı eğitmenleri tarafından çalıştırılan Urla Kadın Gönüllülerinin konseri gerçekleşti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.