Kıymalı Pide ve Bostana Lezzetleri DEDECAN’da

Dedecan etlerinin nefasetini ve yumuşaklığını artık bilmeyen kalmadı. Aynı nefis etlerden hazırlanan lahmacun ve pideler, taş fırından çıkınca, çıtır çıtır sıcacık servis ediliyor. Genelde lahmacun ve pide ile ayran içilmesi alışkanlık haline geldiyse de; Dedecan’da her masaya servis edilen eşlikçilerden Bostana salatası da bu etlere çok yakışıyor.

Lahmacun ve pidelerde kullanılan harcın bol etli olmasının dışında, incecik hamuru ve taş fırında pişmesi de ayrı bir lezzet katıyor. Her masaya servis edilen eşlikçilerden Bostana salatası ise; içerisinde bulunan ince kıyım domates, salatalık, taze nane, nar ekşisi ve baharatlarla yarı tatlı bir tazelik sunuyor.

Dedecan’da her masaya servis edilen Bostana, Lebeni, soğan salatası ve mevsim yeşilliklerinin eşlik ettiği birbirinden nefis kebaplar ve taş fırın lezzetleri alışkanlık yaratıyor.

blank

Tüm malzemelerin Güneydoğu yöresinden geldiği, Urfa’nın acı biberi ile şenlendirilen Dedecan sofralarında; terbiyeli ve terbiyesiz alternatifleri ile ciğer, dalak ve yürek kebapları, et ve tavuk şiş, tavuk kanat, Adana, Urfa, domates, soğan kebapları ve taş fırından çıkan nefis lahmacun ve pideleri denemenizi tavsiye ederiz

Şanlıurfa Merkez, İstanbul Ataşehir ve Kavacık şubelerindde aynı standart lezzetleri sunan Dedecan; damak tadını bilenlere yıllardır ev sahipliği yapıyor.

32 sene önce Şanlıurfa’da tarihi bir binada başlayan Güneydoğu yemek kültürü serüveni; Ankara, Kayseri ve İstanbul’da aynı özen ve heyecanla devam ediyor. Tüm mutfak ekibinin Urfa’lı şeflerden oluştuğu, kullanılan ürünlerin yörenin en iyi yetiştiricilerinden özel olarak seçildiği Dedecan; aslını korumaya devam eden ender işletmelerden.

Şanlıurfa Merkez : 0414 315 25 25

İstanbul Ataşehir : 0216 385 63 63

İstanbul Kavacık : 0216.413 03 63

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.