Kırıkkale eğitimine 300 milyon liralık ilave yatırım

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kırıkkale’nin eğitimde niteliğinin ve rekabet gücünün artması için her türlü desteği vereceklerini belirtti.

KIRIKKALE (İGFA) – Kırıkkale Valiliği’nde il eğitim değerlendirme toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kırıkkale’nin 2022 yılı eğitim yatırımının 70 milyon liradan 370 milyon liraya çıkarıldığını açıkladı.

2022 yılında Kırıkkale’nin mevcut eğitim yatırımları 70 milyon lira iken toplantıda eğitim kalitesini artırmak için 300 milyonluk ilave yatırım yapma kararı aldıklarını belirten Bakan Özer, dolayısıyla Kırıkkale’nin eğitim yatırımını 70 milyon liradan 370 milyon liraya çıkarttıklarını söyledi. Eğitim binalarının eski ve yaşlanmış olması nedeniyle Kırıkkale’nin büyük desteğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Bakan Özer, “2022 yılında Kırıkkale’deki güçlendirme kapsamındaki çalışmaların tamamını nihayetlendireceğiz. Bakanlığımız İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü ve Kırıkkale Valiliği ile koordineli bir şekilde Kırıkkale’deki geciken güçlendirme çalışmalarının hepsini tamamlayacağız” dedi.

Türkiye genelinde doğalgaza erişimi olup dönüşümü yapılmamış okul bırakmadıklarını dile getiren Özer, bu kapsamda Kırıkkale’de bu kapsamdaki okulların doğal gaz dönüşümlerinin bir iki ay içinde yapılması için gerekli desteği vereceklerini açıkladı.

Özel eğitim uygulama okulunun da yatırım programı dâhilinde yenileneceğini kaydeden Özer, Bakanlığın okul öncesi eğitimi artırmak için yaptığı çalışmalar kapsamında Kırıkkale’ye 6 anaokulu kazandırılacağını belirtti. Özer, “Yeni anaokulları, özel eğitim anaokulları, özel eğitim uygulama okulları, ilkokul ve ortaokullar ile okulların güçlendirme çalışmalarını Kırıkkale’de 2022 yılı içinde tamamlamış olacağız. 2022 yılı içindeki yatırım maliyetini de 70 milyondan 370 milyona 4-5 katlık artışla Kırıkkale’mize kazandırmış olduk.” diye konuştu.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kırıkkale ziyareti kapsamında Valiliğin düzenlediği iftar programına da katıldı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.