Kingston Digital, Veri Güvenliği için Yeni Donanımsal Şifrelemeli USB Sürücüsünü Pazara Sundu

Donanımsal şifreli, XTS-AES 256-bit ile FIPS 197 Sertifikalı

Karmaşık Parola Modlarıyla Çoklu Parola Seçeneği

Şifre Tahmini ve BadUSB Saldırılarına Karşı Korumalı

Bellek ürünleri ve teknoloji çözümlerinde dünya lideri Kingston Technology Company, Inc.’in Flash bellek iştiraki Kingston Digital, Inc., yeni şifreli USB sürücüsü IronKey Vault Privacy 50’yi (VP50) piyasaya sürdüğünü duyurdu. VP50 veri güvenliği için FIPS 197 sertifikasına ve XTS modunda AES 256 bit donanımsal şifrelemesine sahip.

Kingston IronKey Vault Privacy 50, karmaşık veya parola modlarıyla yönetici, kullanıcı ve tek seferlik kurtarma parolalarını destekliyor. Çoklu parola seçeneği, parolalardan birinin unutulması durumunda cihaz sahibine sürücüdeki verilere erişimi yeniden sağlama imkanı sunuyor. Geleneksel Karmaşık mod 4 karakter kümesinden 3’ünü kullanarak 6-16 karakterden oluşan parolalara izin verirken, yeni parola modu kullanıcılara sayısal bir PIN numarası, cümle, sözcük listesi ve hatta 10 ila 64 karakter uzunluğunda akılda kalıcı bir şarkı sözünü parola olarak belirleme imkanı tanıyor. Parola girişine yardımcı olmak ve başarısız oturum açma girişimlerini azaltmak için, girilen parolayı göstermek üzere “göz” simgesi etkinleştirilebiliyor.

Yöneticiler ayrıca kullanıcı ve bir seferlik kurtarma parolasını etkinleştirebiliyor veya veriye tekrar erişim için kullanıcı parolasını sıfırlayabiliyor. Ek olarak VP50, arka arkaya 10 kez şifrenin yanlış girilmesi durumunda kullanıcı veya tek seferlik kurtarma parolalarını kilitleyebiliyor veya yönetici parolasının arka arkaya 10 kez yanlış girilmesi durumunda sürücüyü şifreleyip silebiliyor. Böylece veri ihlali ve çalınması endişesini ortadan kaldırıyor.

VP50, sürücüyü yazmaya karşı korumak için hem Yönetici hem de Kullanıcı salt okunur modunu ayarlayarak, güvenilmeyen sistemlerdeki olası kötü amaçlı yazılımlara karşı da koruma sağlayabiliyor. Buna ek olarak yerleşik sanal klavye, şifreyi tuş veya ekran kaydedicilerden koruyor. Kuruluşlar, Kingston Özelleştirme Programı aracılığıyla kurumsal BT ve siber güvenlik gereksinimlerini karşılamak için standart Uç Nokta Yönetimi yazılımıyla entegrasyon için bir ürün kimliği (PID) ile VP50’yi özelleştirebiliyor ve yapılandırabiliyor. Küçük ve orta ölçekli işletmeler, sürücülerini yerel olarak yönetmek için Yönetici özelliğinden yararlanabiliyor. Örneğin çalışan, kullanıcı veya tek seferlik kurtarma parolalarını ayarlamak veya sıfırlamak, kilitli sürücülerdeki veri erişimini yeniden sağlamak ve gerektiğinde yasa ve yönetmeliklere uymak için yönetici erişimi kullanılabiliyor. VP50, kullanıcıya elinin altında tutabileceği şifrelenmiş fiziksel depolama alanı sunarak önemli verileri korumak için internet ve bulut hizmetlerine kıyasla daha üstün bir alternatif sunuyor.

Kingston Şifreli İşletme Birim Müdürü Richard Kanadjian, şunları söylüyor: “Vault Privacy 50, kurumsal düzeyde veri güvenliği sağlamak için birinci sınıf bir USB sürücüsü olarak Kingston IronKey şifreli çözüm serimize katıldı. Yeni çoklu parola seçeneği ve yeni parola modu gibi müşterilerimizin en çok talep ettiği özellikleri cihaza ekleyerek yalnızca depolanan verileri yüzde 100 korumakla kalmadık, aynı zamanda sürücüyü daha kullanıcı dostu hale getirdik.”

Kingston IronKey Vault Privacy 50, 8GB – 256GB kapasitelerde sunuluyor. Ürün beş yıllık sınırlı garanti ve efsanevi Kingston güvenilirliğiyle destekleniyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.