Kerem Bürsin: Kadının cinsel organı şiddete maruz kalıyor

Kerem Bürsin, kadınları aşağılayan, cinsiyetçi küfürlere karşı tepkisini sosyal medya paylaşımıyla ortaya koydu.

Daha önce cinsiyet eşitsizliği paylaşımlarıyla sosyal medyada dikkatleri üzerine çeken Kerem Bürsin, yine takdirlik bir paylaşımda bulundu. Instagram hesabından erkeklerin erkeklerin günlük hayatta çokça kullandığı çoğu da kadınları aşağılayan, küçümseyen, cinsiyetçi küfürlere tepki gösterdi.

Bürsin, eline yazdığı, ‘Dilini kullanmadan önce düşün’ ve sembollerle çekildiği fotoğrafları paylaşarak, şunları yazdı:

blank

Düşünmüyoruz: “Bir toplumun kadına verdiği değeri, saygıyı o toplumun dil kullanımı üzerinden anlayabiliriz. Biz erkekler, çoğu zaman kullandığımız kelimelerin, söylediğimiz sözlerin nasıl bir etki yarattığını, özellikle kadınlara neler hissettirdiğini düşünmüyoruz.”

Aşağılayan söylemler: ”Gündelik hayatımızda kullandığımız dil genellikle erkekleri kahramanlaştıran, kadınları ise aşağılayan söylemler içeriyor. Maalesef bu söylemler, kadının güçsüz, korunmaya muhtaç bireyler olduğu fikrini beslerken yetmezmiş gibi bir de toplumda ikincil konumda oldukları fikrini her gün yeniden ve yeniden üretmeye devam ediyor.”

”Normalleşmiş’ kabul edilen ve her gün kendi hemcinslerim tarafından duymaya alışık olduğum küfür ve hakaretler bunun çok iyi bir örneği.”

Kadının cinsel organı şiddete maruz kalan, erkeğinkiyse şiddet uygulayan ve güçlü bir misyona sahip, kullanılan küfürlerde.”

Düşünmeye davet ediyorum: ”Şimdi sizleri, erkekleri, ben de dahil, kullandığımız dili düşünmeye davet ediyorum. Gün içerisinde farkında olmadan tükettiğimiz kelimelerin bir kadına neler hissettirebileceğini…”

Kendi dilinle başla: ”Dilin ve kelimelerin gücü tartışılamaz. Değişim sağlamak için en basitinden, kendi dilinle başla.”

Küfürleri düşünün: ”Fotoğraftaki harflerle aklınızdan geçen küfürleri düşünün. Hepsi kadınları aşağılayan, küçümseyen, cinsiyetçi söylemler.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.