Kendi kendine konuşan insanlar daha zeki

Psikologların araştırmaları kendi kendine konuşan insanların daha zeki olduğunu gösteriyor.

Daniel Swigley ve Gary Lupyan isimli psikologlar yaptıkları araştırmalar sonucunda kendi kendine konuşanların beyinlerini daha iyi kullanabildiklerini söylüyorlar.

Swigley ve Lupyan’ın deneyinde; 20 kişiye süpermarkette bulabilmeleri için bir malzemenin ismi söylenmiş ve bu malzemeyi bulmaları istenmiş. Daha sonra aynı kişilere farklı bir malzeme ismi verilmiş ve malzemenin adını tekrarlayarak aramaları istenmiş. İsim tekrarlanınca, malzemenin çok daha kolay bulunduğu ortaya çıkmış.

Zor kararlar almaya yardım ediyor
Kendi kendine konuşmanın en büyük faydası aklımızdan geçen bir yığın karmaşık düşüncenin kelimelerle bir düzene girmesi. Düşündüğümüz konuları sesli olarak duymak, bir telkin gibi sinirlerimize iyi geliyor. Psikolog Linda Sapadin’e göre, kendi kendine yüksek sesle konuşmak önemli ve zor kararları almamıza yardımcı oluyor

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.