Kendi fotoğrafını paylaşan Dua Lipa’ya telif davası

İngiliz şarkıcı Dua Lipa, sosyal medya hesabından paylaştığı kendi fotoğrafı yüzünden davalık oldu. Paylaşılan fotoğrafı paparazinin çekmiş olmasından dolayı telif hakkı ihlaliyle suçlanan sanatçının 150 bin dolar telif ödemesi gündemde.

Arnavut asıllı İngiliz şarkıcı Dua Lipa, Instagram hesabında paparazinin kendisini çektiği fotoğrafı paylaşması nedeniyle mahkemelik oldu. Şarkıcı, paparazzilerin kendisini çektiği fotoğrafı Instagram’da paylaştığı için 150 bin dolarlık telif ödemesiyle karşı karşıya kalabilir.

Independent’ın Billboard’dan aktardığı habere göre 6 Temmuz’da Integral Images, telif hakkı ihlaliyle suçladığı “Physical” parçasının sahibi şarkıcıya 8 sayfalık dosyayla dava açtı. Integral Images dava dosyasına Lipa’nın fotoğraf şirketine ait fotoğraflardan birini “izinsiz” paylaştığını yazdı. Söz konusu fotoğrafta şarkıcı havaalanından büyük bir şapkayla ayrılıyor. Bahsi geçen fotoğraf şarkıcının Instagram hesabında Şubat 2019’da paylaşılmıştı. Integral Images, müzisyenin sosyal medyadaki platformunu pazarlama aracı olarak kullandığını belirtti.

Dava dilekçesinde, “Hesap, bağlantı ve/veya reklam aracılığıyla Davalı’nın içeriğini tüketmeye ve satın almaya yönlendirilen takipçileri artıracak şekilde kâr kaynağı olarak kullanılmaktadır ve Davalı bu faaliyetlerden kâr elde etmektedir” ifadeleri yer aldı.

dua-lipa-2.jpeg

Integral Images; 150 bin dolarlık (yaklaşık 1,3 milyon TL) tazminat, dava masraflarının ve avukatlık ücretlerinin karşılanmasını ve şarkıcının gelecekte telif hakkını ihlal eden eylemlerini engelleyecek bir karar çıkarılmasını talep ediyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.