Kendall Jenner’lı Pepsi reklamına Madonna’dan da tepki geldi

“Irkçı ve siyahilere yönelik polis şiddetini küçümsediği” gerekçesiyle eleştirilen Kendall Jenner’lı Pepsi reklamına Madonna’dan da tepki geldi.

Pepsi’nin “ırkçı ve siyahilere yönelik polis şiddetini küçümsediği” gerekçesiyle topa tutulan ve eleştiriler nedeniyle yayından kaldırılan reklamına Popun kraliçesi Madonna’dan dikkat çekici bir tepki geldi.

58 yaşındaki şarkıcı, Instagram’da, kırmızı bir kıyafet içinde, elinde Pepsi’nin en büyük rakibi Coca Cola ile çekilmiş fotoğrafını paylaşarak yanıt verdi. Fotoğrafın altına herhangi bir yorum yazmayan Madonna, sadece altın madalya ikonu kondurmakla yetindi.

Madonna, bu paylaşımından kısa süre önce de Pepsi’nin reklam filmini sosyal medya hesabından paylaşarak, reklamın anlamsızlığını vurguladı. Ünlü şarkıcı ayrıca dip not düşerek, “Benim Pepsi reklamım 30 yıl önce çekildi ve ben siyahi bir azizi öpüyordum” dedi.

Madonna’nın 1989 yılında çektiği reklam, dini gruplar ve hatta Papa tarafından kolaya boykot çağrılarına yol almıştı.

‘Like A Prayer’ şarkısının eşlik ettiği reklam filminde yanan haç kullanılması ve Madonna’nın siyahi bir azizle öpüşmesi, şarkıcının dini suistimal ettiği şeklinde büyük tartışmaları beraberinde getirmiş, baskılar sonucu Pepsi, Madonna ile olan anlaşmasını bozup reklamı yayından kaldıracağını açıklamıştı.

https://www.youtube.com/watch?v=dA5Yq1DLSmQ

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.