Kemer’de Çok Özel Bir Buluşma

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Kemer’deki engelli vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Topaloğlu, Kemer Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen engelli salıncağı da hizmete sundu.
Birçok spor organizasyonu ile kültürel ve sosyal etkinliklerin merkezi haline gelen Mustafa Ertuğrul Aker Parkı’nda yapılan Engelliler Haftası etkinliğine, Belediye Başkanı Topaloğlu’nun yanı sıra Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Derya Baytekin, Belediye Sağlık İşleri Müdürü Özden Sayındaş, engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.
Kemer’in buluşma noktası olan Deniz Kafe’de özel insanlarla bir araya gelen Başkan Topaloğlu, özel insanlar ve aileleriyle tek tek selamlaşarak sohbet etti.
Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında şarkılar eşliğinde eğlenen özel insanlar, oyun havaları ile de gönüllerince dans etti.
– Engelli salıncak sürprizi
Daha sonra Kemer L’ancora Otel’de beraber yemek yiyen Başkan Topaloğlu ve beraberindeki özel insanlar, Mustafa Ertuğrul Aker Parkı’nda engellilere özel yapılan salıncağın açılışına katıldı.
Başkan Yardımcısı Emin Gül ve Çamyuva Muhtarı Rıdvan Vicir, engelli birey Halil Alkan’ın salıncağa binmesine yardımcı oldu.
– Her zaman destek olmaya devam edeceğiz
Başkan Topaloğlu, etkinlikte yaptığı açıklamada, her vatandaşın bir engelli adayı olduğunu söyledi. Türkiye’de özellikle spor organizasyonlarında dünya şampiyonu olan veya takım halinde şampiyon olan birçok engelli vatandaşın olduğunu hatırlatan Topaloğlu, “Her şeye inanmak lazım. Engelli kardeşlerimizin rahat etmesi için daha güzel ortamlar sağlamamız lazım. Kemer Belediyesi olarak elimizden geldiği kadar destek oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz.” dedi.
Sağlık İşleri Müdürü Özden Sayındaş ise belediye olarak engelli vatandaşların evde bakım hizmetleri, engelli yatağı, tekerlekli sandalye gibi ihtiyaçlarını giderdiklerini kaydetti.
– Kemer’deki engelliler en iyi dönemini yaşıyor
Engelli birey Figen Yıldırım ise 24 yıldır Kemer’de yaşadığını anlatarak, “Kemer’de engelli vatandaşlar olarak en iyi dönemi yaşıyoruz diyebilirim. Çünkü Kemer Belediyesine en ufak bir isteğimizi ilettiğimiz zaman hemen yerine getiriliyor. Bir kaldırımın kötü olması bile anında çözülüyor. Engelli salıncağının yapılması bizi çok sevindirdi. Kemer Belediyesi sürekli karşımıza yeniliklerle çıkıyor. Ben Kemer Belediyesine çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
Engelli birey Halil Alkan ise kendileriyle çok güzel ilgilendiği için Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na teşekkür etti.
Engelli birey annesi Gülşen Buldu da Başkan Topaloğlu’nun engelliler haftasında kendilerine ve çocuklarına çok güzel anlar yaşattığını belirterek, kendisine teşekkür etti.
Engelli birey annesi Ayşe Alkan ise harika bir gün yaşadıkları için Başkan Topaloğlu’na teşekkür etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.