Kemer Yeni Bir Eğitim Yuvasına Daha Kavuştu

Kemer’in ilk turizmcilerinden olan Orduvar Akman ve eşi eğitimci Ülker Akman tarafından yaptırılan Kemer Belediyesi Ülker-Orduvar Akman Kreş ve Gündüz Bakımevi hizmete geçti.
Arslanbucak Mahallesinde yer tahsisini Kemer Belediyesi’nin sağladığı ve Orduvar-Ülker Akman çifti tarafından yaptırılan Kemer Belediyesi Ülker-Orduvar Akman Kreş ve Gündüz Bakımevi, ilk öğrencilerini kabul ederek eğitime başladı.
Kemer’de eğitime ve öğrencilere her zaman destek olan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “Eğitim varsa gelecek” sloganı ile Türkiye’de örnek olmaya devam ediyor.
Rengarenk görünümü ile görenlerin dönüp tekrar gıptayla baktığı anaokulunda eğitim alacak olan öğrenciler, okulun ilk gününde öğretmenleri ile kaynaşarak oyunlar oymaya başladı.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediye Başkan Yardımcıları Emin Gül, Baki Yalın ve Gülsüm Bal, belediye meclis üyeleri Mustafa Bilici, Mustafa Tıraş, Recep Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Hüsnü Ünal, hayırsever iş insanı Orduvar Akman ve eşi Ülker Akman, Başkan Necati Topaloğlu’nun eşi Fikriye Topaloğlu ile Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül’ün eşi Hale Gül, Kemer Belediyesi Tekirova Mahalle Sorumlusu Adem Barış, Arslanbucak Mahalle Muhtarı İsmail Uğur, anaokulunda eğitimin başladığı ilk gün minik öğrencileri yalnız bırakmadı.
Başkan Topaloğlu ile Orduvar-Ülker Akman çifti ve beraberindekiler, sınıfları gezerek anaokulu sorumlusu Oya Aslantaş’tan bilgiler aldı.
Başkan Topaloğlu ve eşi Fikriye Topaloğlu, sınıfları tek tek dolaşarak minik öğrencilerle sohbet edip oyunlar oynadı. Doktorculuk oyunu oynayan çocukların Başkan Topaloğlu’nu muayene ettiği anlarda ise renkli görüntüler ortaya çıktı.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamasında, Kemer’e güzel bir eğitim yuvası kazandırmaarından dolayı en mutlu günlerinden birini yaşadıklarını söyledi.
Kemer’in ilk turizmcilerinden olan Orduvar Akman ile eşi Ülker Akman çiftinin yaptırdığı anaokulunun işletmesini Kemer Belediyesi’nin yapacağını belirten Belediye Başkanı Topaloğlu, eğitim hayatına başlayan anaokulunun Antalya’da başka örneğinin olmadığını ifade etti.
Başkan Topaloğlu, anaokulunun inşaat sürecinin hızlı ve düzenli şekilde geçtiğini hatırlatarak, “Anaokulumuz bugün eğitim hayatına başladı. Sabah bir grup öğrencimiz geldi. Diğer gruplarımız da öğlen ve ikindi saatlerinde gelecek. Çarşamba günü 136 öğrencimiz aynı anda eğitime başlayacak.” dedi.
– Velilerimiz çocuklarını güvenerek bize emanet edebilir
“Eğitim varsa gelecek var” sözüyle hareket ettiklerinin altını çizen Başkan Topaloğlu, “Eğitime her zaman destek olmaya devam ediyoruz. Velilerimiz çocuklarını güvenerek bize emanet edebilir. Anaokulundan üniversiteye kadar onlar bize emanet. Kemer halkı bu konuda rahat olsun. Eğitimin olmadığı hiçbir yerde başarı olmaz. Anaokulumuzu yaptıran Orduvar Akman ve öğretmen eşi Ülker Akman’a çok teşekkür ediyorum. Kemerimize hayırlı olsun.” diye konuştu.
Orduvar Akman ise yaptığı açıklamasında, anaokulun yapımının kısa sürede tamamlanmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Gelecek nesillere güzle bir eser kazandırdığı için sevinçli olduğunu dile getiren hayırsever iş insanı Akman, “Okulu çok güzel yapmışlar. Çok beğendim. Önce Çamyuva Mahallesinde yapalım istemiştik ama olmadı. Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu bana geldiğinde Kemer’deki Denizcilik Fakültesini yapalım dedi. Orası olmadı. Arslanbucak Mahallesinde anaokulu yapalım dedik. Sağ olsun onun sayesinde başladık ve bitirdik. Kemer’e hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi.
Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül ise anaokulunun yapımını üstelenen Orduvar-Ülker Akman çiftine teşekkür ettiğini belirterek, Kemer’e hayırlı olması temennisinde bulunduğunu kaydetti.
Belediye meclis üyeleri Mustafa Tıraş ve Recep Yılmaz da anaokulunun yapımında ve eğitime kazandırılmasında emeği geçen Orduvar- Ülker Akman çiftine ve Başkan Topaloğlu’na teşekkür etti.
CHP İlçe Başkanı Hüsnü Ünal da anaokulunun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini dile getirdi.
Başkan Topaloğlu, daha sonra Akman çiftine desteklerinden dolayı çiçek takdim etti ve hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.
Anaokulunun içerisinde sınıflar, oyun alanları, yemekhane, mutfak, revir, engelli asansörü, idari ofisler, tuvaletler ve çok amaçlı salonlar yer alıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.