Kemer Belediyesi, Hayıtlıgöl’de Sele Karşı 6 Milyon TL.lik Yatırım Yapacak

Yaklaşık 40 yıldan bu yana Kemer Çamyuva Mahallesi Hayıtlıgöl Mevkii’nde yaşanan sel baskınlarının önüne geçmek için kalıcı çalışmalar yapan Kemer Belediyesi, bölgede yeni bir proje ile oluşabilecek sel sularının tahliyesi amacıyla, 6 Milyon TL’lik yatırım yapacak.
Sel sularının başladığı noktadan D-400 kanalına kadar olan bölüme “U” kanal yapılacak, yaşanabilecek selde merkez sokağın altına sel suyu depolanıp, pompalar ile “U” kanala tahliyesi sağlanacak. Böylece bölgede bir rahatlamanın sağlanacağı öngörülüyor.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Başkan Yardımcıları Emin Gül ve Baki Yalın, Çamyuva Muhtarı Rıdvan Vıcır ile birlikte bölgede yapacakları çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgiler verdi. Vatandaşların düşüncelerini de alan Başkan Topaloğlu, 40 yıllık sorunun ortadan kalkması adına var güçleri ile çalıştıklarını söyledi.
Yeni proje ile Hayıtlıgöl’ü sel baskınlarından kurtarmak istediklerini söyleyen Başkan Topaloğlu, her zaman vatandaşın yanında olduklarını ve gereken neyse onu yapacaklarını söyledi.
Başkan Topaloğlu “Yıllardan beri sorun olan ve her yağmur yağdığında, sel baskınına uğrayan evlerin olduğu bölgedeyiz. Muhtarımız, iki tane başkan yardımcımız ve mahalle sakinlerimiz şu anda burada. Burada vatandaşlarımızı dinledik. Buraya uygulayacağımız projemizi kendilerine anlattık. Halkımız bu projeyi benimsedi. Buraya yaklaşık 6 milyonluk bir yatırım yapacağız. Hedefimiz vatandaşlarımızı sel baskınlarından kurtarmak” dedi.
Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Baki Yalın da yaptığı açıklamada “Daha önce DSİ Genel Müdürlüğü yetkililerimiz ile bölgeye gelerek incelemelerde bulunmuştuk. Dağ başında yer alan suyun başladığı noktadan D-400 karayoluna kadar olan bölüme ‘U’ kanal yapacağız. Bu kanaldan suyu tahliye etmeyi planlıyoruz. Bu kanalın D-400 kanalına yakın bir bölümünde kısa mesafeli kapalı bir kanal yapacağız. Ayrıca merkez sokağın altına suyu depolayıp, pompalar ile yapacağımız ‘U’ kanala tahliyesi sağlanacak. Diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.