Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Hatay’daki tarihi yapılar için çağrı: Koruma altına alın

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay enkaz altında kaldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, birçok tarihi yapının da yıkıldığı Hatay’la ilgili paylaşımda bulunarak “Yıkılan ibadethane ve kültürel miras alanları derhal koruma altına alınmalı ve tüm parçalar güvenli alanda tutulmalı. Eşsiz Hatay’ı biz yeniden ayağa kaldıracağız” dedi.

6 Şubat depremlerinde 10 ilde 30 bini aşkın vatandaş hayatını kaybederken şehirler moloz yığınına döndü. En fazla yıkıma uğrayan Hatay’da da şehir adeta yok oldu.

Tarihi yapıların da yıkıldığı kente dair CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu paylaşımda bulundu. Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden ‘Hatay’ı yeniden ayağa kaldıracağız’ diyen Kılıçdaroğlu yıkılan eserlerin koruma altına alınması gerektiğini söyledi.

‘HER BİR ÇAKILA İHTİYACIMIZ OLACAK’
Kılıçdaroğlu paylaşımında şu ifadeleri kaydetti:

Medeniyetler beşiği Hatay’da Cami, Kilise ve Havralar yıkıldı. Yıkılan ibadethane ve kültürel miras alanları derhal koruma altına alınmalı ve tüm parçalar güvenli alanda tutulmalı. Eşsiz Hatay’ı biz yeniden ayağa kaldıracağız, oradaki her bir çakıla ihtiyacımız olacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.