Kemal Kılıçdaroğlu: Elektrik faturasını ödeyemeyen milyonların sesi olmak istedim

Dün evinin elektriği kesilen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ‘elektrik kesintisi’ne tepki göstererek ”Elektrik faturasını ödeyecek mali güce sahibim. Bu kararı eşimle beraber 1 hafta boyunca sürdüreceğiz. Elektrik faturasını ödeyemeyen milyonların sesi olmak istedim. Karanlıkta kalan milyonların sesi olmak istiyoruz. İttifak oluşturduğumuz partilerin liderleri beni arayıp bana destek oldular” açıklamasında bulundu.

YouTube video

Yılbaşında yapılan elektrik zamlarını protesto etmek amacıyla elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kılıçdaroğlu’nun dün evinin elektriği kesilmişti.

CHP lideri, FOX TV’de ‘Çalar Saat’ programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Akıl mantık unutulmuş vaziyette. Devlet yönetilmiyor. Bu kararı eşimle beraber aldık. Bu kararı eşimle beraber 1 hafta boyunca sürdüreceğiz. Elektrik faturasını ödeyemeyen milyonların sesi olmak istedim. Enerji bir haktır. Kendi halkından dolarla borçlanan bir hükümet var. Akıl mantık unutulmuş vaziyette. Eşimin telefonuna borçlar geliyordu. Eşime ‘Elektrikler kesildiğinde lütfen haber ver’ dedim.

KOMŞULARIMIZ BİZE DESTEK OLMAK İÇİN LAMBALARINI SÖNDÜRDÜLER

4 milyon hanede elektrik yoksa koltuklarında rahat oturan beşli çetenin bunu bilmesini istedim. Elektrikler kesilince eve geldim. Hazırlık yaptık. Komşularımız tüple aydınlatma araçları getirmişti. Karanlıkta biraz evi aydınlattık. Saat 21.00’de kamuoyuna açıklama yaptım. Bütün komşularıma yürekten teşekkür ederim, akşam yemekler göndermişlerdi. Komşularımız bize destek olmak için lambalarını söndürdüler.

KARANLIKTA KALAN MİLYONLARIN SESİ OLMAK İSTİYORUZ

Ben elektrik faturasını ödeyecek mali güce sahibim. Biz karanlıkta kalan milyonların sesi olmak istiyoruz. Faturamız Bin küsur lira tuttu. Eşimle karar verdik. Eşim bu konularda çok duyarlı. Faturalarını ödeyemeyen yurttaşların sesi olmak istedim. Elektriği kesilen bir evde annenin çektiği acıyı en iyi anneler anlar. Faturamızı 1 hafta içerisinde ödeyeceğiz. Biz sesimizi geniş kitlelere duyurduk ama saray bu sesi duydu mu?

MÜTEVAZİ YAŞIYORUZ

Ankara Çukurambar’da beş katlı bir binanın birinci katındayız. Evimiz 4 oda. Vaktimizin büyük ölçüde geçtiği yer benim çalışma odam, eşim ise mutfakta. Ben siyasete girdiğimden beri eve çok az uğruyorum. Günümün büyük bir kısmı Ankara dışında geçiyor. Arada bir misafirlerimiz, kızlarımız, torunlarımız geliyor.

Mütevazi yaşıyoruz. Her tarafımız altın kaplama olsa ne olur? Yediğimiz, içtiğimiz, gezdiğimiz belli. Önemli olan boğazınızdan aşağı haram lokmanın inmemesi. Evimizde mutluyuz. İktidar olduğumuz zaman hiçbir aile elektriksiz kalmayacak. Hiçbir çocuk karanlıkta kalmayacak.

KEŞKE BUNLARI YAPABİLSELER

İktidar kanadına mensup isimler eleştirebilirler. Eleştiriler olur. Önemli olan şu, bir haksızlık, bir yanlışlık varsa, ülkede insanlar mağdur oluyorlarsa seslerini duyurmak gerekiyor.

‘Bu CHP var ya CHP hep eleştir hiç öneri getirmez’ diyorlar ya. Yaptığım her eleştirinin ardından öneri getiriyorum. Keşke bunları yapabilseler.

LİDERLER DESTEK GÖSTERDİ

Kimseye kin tutmam, kızmam. Kızsam bile bir süre sonra kendi kendime iç hesaplaşma yaparım. İttifak oluşturduğumuz partilerin liderleri beni arayıp bana destek oldular. Kendilerine teşekkür ederim. Önemli olan mağdurların sesi olmak.

HERKES MUTSUZ

Emeklilerin derdi gerçekten çok büyük. Geçinemiyorlar. Aldıkları aylıkların büyük bir kısmı asgari ücretin altında. Emeklilere en azından iki bayramda asgari ücret kadar ikramiye verilmesini istemiştim. Bin lira dediler. Bin lirayı hep sabit tuttular, sonra bin 100 lira yaptılar. İktidara söyledik yüzde 61 enflasyon. Önce topluma ‘verebiliriz, çalışıyoruz’ dediler. Erdoğan pozitif açıklamalar yaptı sonra ‘vermeyeceğiz’ dediler.

Bütün emekli kardeşlerimin şunu bilmesini isterim. Eğer siz emekli olduğunuzda rahat yaşamak istiyorsanız o zaman sizin vergilerinizi bir avuç kişiye tahsis eden ve gelir dağılımında olağanüstü dengesizliklere yol açan bu düzene son vereceksiniz. Sandığa gideceksiniz, oy kullanacaksınız.

İktidar korkuyor. Devlet vatandaşın hak ve hukukunu korur. Saray bir avuç kişiye hizmet ediyor. Herkes mutsuz, herkes endişeli. Bunları değiştireceğiz, hiç kimse endişe etmesin. Bu ülke zengin, güçlü ülkedir. Yeter ki bu ülkeyi aklı, fikri hür insanlar yönetsin. Harcanan her kuruşun millete hesabını vermek onurlu siyasettir. Bizim saraylarda, köşklerde oturmak gibi bir şeyimiz yok.

DEMOKRAT PARTİ EV SAHİPLİĞİNDE BİR ARAYA GELECEĞİZ

24 Nisan’da Demokrat Parti ev sahipliğinde bir araya geleceğiz. Oturacağız, konuşacağız. Bu toplantıda daha önceki toplantılarda kurduğumuz Seçim Güvenliği Kurulu’nu konuşacağız. Her bir sandıkta kim ne kadar temsil edilecek bunlar görüşülecek. Ayrıca Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş konusunda maddelerin yazılımı, hangi değişiklikler yapılabilmeli konusunda da bir çalışma yapıldı. O konuyu da masaya yatıracağız.

MİLLET İTTİFAKI MİLLETİN İTTİFAKIDIR

Cumhur İttifakı, beşli çetenin ittifakıdır. Millet İttifakı ise milletin ittifakıdır. Biz milletin huzur içinde olmasını istiyoruz. 6 lider Türkiye’yi geziyorlar. Gördükleri sorunları konuşuyoruz. Çözümlerimizi de kısmen anlatıyoruz birbirimize.

Az kaldı herkes sabırla beklesin. Sandığa giderken vicdanınızın sesini dinleyin.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.