Kelliği tarihe gömmeye çok yaklaştılar

Bilim insanları, yeni yaptıkları bir çalışma ile farelerden aldıkları kök hücreleri kullanarak kelliğin önüne geçmeyi hedefliyor.

Saçların dökülmesi ve kellik pek çok erkeğin korkulu rüyasıdır. Fakat gerçek şu ki kel kalmak sanıldığı kadar kötü bir şey değildir. Eğer bize inanmıyorsanız 2017 yılında Hollywood’un en fazla hasılat yapan iki aktörü olan Vin Diesel ve Dwayne Johnson’a fikirlerini sorabilirsiniz.

Şartlar ne olursa olsun kel kalmak istemeyen birileri muhakkak olacaktır. Neyse ki bilim insanları her sorunda olduğu gibi kelliğe de bir çare aramaya devam ediyorlar ve Indiana Üniversitesi’ndeki araştırmacılar çözüme çok yaklaşmış olabilir.

Profesör Karl Koehler’in liderliğindeki araştırma ekibi, ‘kıllı deri’ adını verdikleri farelerden alınan kök hücreleri büyüterek kelliğe çözüm bulmayı hedefliyor. Kulağa belki kötü geliyor olabilir fakat araştırmacıların ürettikleri dokudan çıkan saçlar oldukça doğal duruyor. Koehler, kök hücrelerdeki saç foliküllerini filizlendirmekle işte başladı. Koehler’e göre doku kültüründe oluşabilecek bir kıl çıkarma girişimi, üst ve alt cilt katmanlarında da kıl çıkmasına öncülük edebilir ve kelliğin önüne geçebilir.

Farklı bir şekilde açıklamak gerekirse, kök hücreden oluşturulan dokuda kıl çıkmaya başlar ve daha sonra saç kökleri karahindiba tohumları gibi her yöne doğru yayılmaya başlar.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.